Στον κόσμο της Ρομποτικής εισέρχεται το νηπιαγωγείο Ριζαριού καθώς είναι ένα από τα ωφελούμενα σχολεία της δράσης STEM2.0 που υλοποιεί η Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης eTwinning, για το σχολικό έτος 2019-2020.

Πρόσφατα παρέλαβε ένα ρομποτάκι όπως μας πληροφορεί η διευθύντρια του σχολείου και υπεύθυνη του προγράμματος  Άννα Μαγκιώση.

Χαρακτηριστικά αναφέρει τα εξής:

"Έφτασε και το δικό μας ρομποτάκι! Το μοναδικό στο νομό Τρικάλων κι είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι γι αυτό!

Το σχολείο μας έχει επιλεγεί  ως ένα από τα ωφελούμενα σχολεία της δράσης STEM2.0 που υλοποιεί η Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης eTwinning (ένα από τα 8 Νηπιαγωγεία στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και το μοναδικό στο νομό Τρικάλων, το οποίο είναι και e Twinning σχολείο),για το σχολικό έτος 2019-2020 και είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι γι αυτό!

Στα πλαίσια αυτής της Δράσης συμμετέχουμε στο eTwinning έργο με ιδρυτικό ρόλο, που φέρει τον τίτλο:»Let’s LEARN through STEM !ROBOTS make BRIDGES» και υλοποιείται μεταξύ εταίρων Εσθονίας,Λιθουανίας, Τουρκίας, Ισπανίας και ενός ακόμη ελληνικού Νηπιαγωγείου  από την Καρδίτσα.

Η υλοποίηση του έργου μας έχει ξεκινήσει από τον Νοέμβριο του 2019 με τα υπάρχοντα ρομπότ στο Νηπιαγωγείο μας και έχουμε ήδη παραλάβει πριν λίγες ημέρες τον σχετικό εξοπλισμό που δίνεται μέσω της Δράσης  και το νέο ρομποτάκι μας τη Sammy!

Το Kids first Coding & Robotics θα αξιοποιηθεί στις δραστηριότητες του έργου, ώστε τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με βασικές έννοιες και δεξιότητες προγραμματισμού.

Οι εκπαιδευτικοί των ωφελούμενων σχολείων είναι υποχρεωμένοι να παρακολουθήσουν σχετικά σεμινάρια διαχείρισης του παραληφθέντος υλικού ,σε κέντρα STEM που διοργανώνονται αντίστοιχα σεμινάρια στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Εύχομαι σε όλους μας καλή αρχή και μπόλικη φαντασία για όμορφες δραστηριότητες".