Γυναίκα Δήμαρχο και πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου και εκ βάθρων ανακατανομή των μελών των παρατάξεων σήμερα Παρασκευή 17 Μαΐου 2018.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων συνεδρίασε υπό τη νέα του μορφή, καθώς τα αξιώματα καταλήφθηκαν από το μέλλον των Τρικάλων. Είκοσι μαθητές και μαθήτριες της Β τάξης του 3ου Λυκείου Τρικάλων, που στο πλαίσιο project  στο μάθημα της Πολιτικής Παιδείας με τίτλο «Αναπαράσταση δημοτικού συμβουλίου».

Επρόκειτο για ένα roll playing (παιχνίδι ρόλων) μάθημα, που εντυπωσίασε όλους, όσοι παραβρέθηκαν στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων. Οι μαθητές και οι μαθήτριες μόνοι τους επέλεξαν τα θέματα συζήτησης (αδέσποτα, κάπνισμα, παιδικές χαρές, οδικό δίκτυο – ποδήλατα, συντήρηση σχολικών κτηρίων).


Αλλά και μόνοι τους επέλεξαν πλευρά (συμπολίτευση ή αντιπολίτευση, μείζων ή ελάσσων) ονόματα συνδυασμών, μόνοι τους ενημερώθηκαν από την ιστοσελίδα του Δήμου για όλα τα παραπάνω θέματα, μόνοι τους ανηύραν τα της σχετικής νομοθεσίας, έψαξαν να βρουν τον κανονισμό λειτουργίας του Σώματος και προχώρησαν στη συγκεκριμένη αναπαράσταση της συνεδρίασης.
Μόνο για τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τον Δήμαρχο πραγματοποιήθηκε κλήρωση.