Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε ολόκληρη την χώρα από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ και σε συντονισμό με το Υπουργείο Υγείας και το Υφυπουργείο Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, για την εφαρμογή των μέτρων για τον περιορισμό της διάδοσης του SARS COV-2. 

Οι έλεγχοι διεξάγονται σε σημεία συγκέντρωσης και εξυπηρέτησης των πολιτών όπως: εμπορικά καταστήματα, εμπορικά κέντρα, Super Market, καφετέριες, εστιατόρια, μπαρ, τράπεζες, φροντιστήρια, φαρμακεία, ιατρεία, take-away, delivery, δημόσιες υπηρεσίες, πάρκα, παιδικές χαρές, φαρμακεία, ΚΤΕΛ,  ΙΚΤΕΟ και σταθμούς τρένων. 

Κλιμάκια της ΕΑΔ κατά την περίοδο 25.05.2020 έως 07.06.2020 έλεγξαν συνολικά 714 σημεία ενδιαφέροντος στα 50 εκ των οποίων καταγράφηκαν παραβάσεις (ποσοστό 7%) και επιβλήθηκαν 80 πρόστιμα συνολικού ύψους 15.300€ . 

Ο βασικός λόγος επιβολής προστίμων ήταν η μη χρήση ή η μη ορθή χρήση προστατευτικής μάσκας από τους εργαζόμενους κυρίως στα Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος.

Στα Τρίκαλα διενεργήθηκαν έλεγχοι σε 25 σημεία χωρίς να προκύψουν παραβάσεις και να επιβληθούν πρόστιμα. 

Αντιθέτως, στους γειτονικούς νομούς Λάρισας, Μαγνησίας και Καρδίτσας κατά την διενέργεια των ελέγχων σε 70 σημεία διαπιστώθηκαν εννέα παραβάσεις για μη χρήση μάσκας από το προσωπικό εργασίας, σε καταστήματα πώλησης τροφίμων και σε επιχειρήσεις εστίασης. Το συνολικό ποσό των προστίμων ανέρχεται σε 1350 ευρώ, καθώς η κάθε παράβαση τιμωρείται με 150 ευρώ. 

Μ.Σ.trikalaenimerosi.gr