Ο Δήμος Πύλης, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς, τον Ορειβατικό και Περιηγητικό Ομίλου Πύλης, τον Εμπορικό Σύλλογο Πύλης, τα σχολεία και εθελοντές, θα συμμετάσχει για πρώτη φορά ενεργά στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, οργανώνοντας δράσεις και εκδηλώσεις με πρωταγωνιστές τα παιδιά, το ποδήλατο και τους πεζούς.
ΤΟ ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΏΣΕΩΝ
Την Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2017:
Ζωγραφική για τα μικρά παιδιά, με θέμα: «Ζωγραφίζω την Πύλη», στον πεζόδρομο της Ερμού. Ώρα έναρξης: 4:00 μ.μ.
Ποδηλατοβόλτα μέσα στην πόλη και γύρω από αυτήν, για παιδιά και ενήλικες, με την συνοδεία του Ορειβατικού και Περιηγητικού Ομίλου Πύλης. Σημείο συνάντησης των ποδηλατών, εκκίνησης και λήξης της ποδηλατοβόλτας, ορίζεται το σιντριβάνι, στο κέντρο της πόλης . Ώρα έναρξης: 5:30 μ.μ.
Εορταστική πεζοπορία παιδιών και ενηλίκων με την συνοδεία του Ορειβατικού και Περιηγητικού Ομίλου Πύλης. Σημείο συνάντησης των πεζοπόρων, εκκίνησης και λήξης της πεζοπορίας, ορίζεται το σιντριβάνι, στο κέντρο της πόλης .Ώρα έναρξης: 5:30 μ.μ.
Θεατρικό δρώμενο με πρωταγωνιστές τους μαθητές. Το θέμα της παράστασης είναι σχετικό με την «ΗΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ» Το θεατρικό δρώμενο, θα γίνει στο κέντρο της Πύλης. Ώρα έναρξης της παράστασης: 8:00 μ.μ.
Παρουσίαση χορευτικής παράστασης από σχολή χορού της Πύλης. Ώρα έναρξης της παράστασης: 8:30 μ.μ.
Συναυλία, στο κέντρο της Πύλης. Ώρα έναρξης της συναυλίας: 9:30 μ.μ.