Ούτε οι υπερωρίες αλλά και οι υπεράνθρωπες προσπάθειες κάποιων στην αστυνομική διεύθυνση Λάρισας μπορούν να παλέψουν τις αυξημένες ανάγκες αστυνόμευσης που έχει πια η περιοχή. Η καθημερινότητα της αστυνομίας ήταν ούτως ή άλλως επιβαρυμένη, όμως η έλευση των προσφύγων και η μόνιμη εγκατάστασή τους στο Κουτσόχερο, ανέτρεψε τα δεδομένα προς το χειρότερο.
Αποδεικνύεται καθημερινά ότι ο καταυλισμός θέλει από μόνος του ένα ολόκληρο αστυνομικό τμήμα με φουλ προσωπικό και χωρίς τσιγγουνιές στον απαιτούμενο εξοπλισμό.
Η ρευστότητα που επικρατεί στο στρατόπεδο «Ευθυμιόπουλος» και ο χαλαρός, κατά το επιεικέστερο, τρόπος οργάνωσης και διοίκησης δημιουργούν επιπλέον πονοκεφάλους στην ΕΛ.ΑΣ. η οποία πρέπει να έχει το νου της και στους μέσα αλλά και στην ασφάλεια των έξω.
Το χειρότερο είναι, ίσως, ότι σε αρκετές περιπτώσεις η Αθήνα δεν επιτρέπει στην τοπική αστυνομία να κάνει ούτε τα αυτονόητα. Το είδαμε στις τρεις περιπτώσεις κατάληψης της εθνικής οδού Λάρισας-Τρικάλων οι οποίες θα μπορούσαν εύκολα να είχαν αποτραπεί. Η εντολή όμως ήταν «μην τους ακουμπάτε απλώς να τους κοιτάτε»!
Ας ευχηθούμε να μην δούμε χειρότερα πράγματα στην περιοχή…
Κ.Τ.