Στη γειτονική Βουλγαρία διατηρεί το ορμητήριο του το δίκτυο των επιτήδειων κακοποιών, οι οποίοι πείθουν τα θύματά τους ότι άμεσοι συγγενείς έχουν εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα και μόνον η άμεση καταβολή μεγάλων χρηματικών ποσών θα τους σώσει.
Παρά τη σύλληψη ενός από τους εγκεφάλους του κυκλώματος (27χρονου Κύπριου με βουλγάρικη υπηκοότητα), με έντονη δράση και στη Θεσσαλία, τα περιστατικά της απάτης όχι απλά δεν σταμάτησαν αλλά αυξήθηκαν κιόλας. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Μακεδονία» όλο το κύκλωμα συντονίζεται από βούλγαρους ρομά, που βρίσκονται κοντά στην πόλη Ρούσε και έχουν επιστρατεύσει δεκάδες ομοεθνείς τους. Μάλιστα έχουν φτάσει σε σημείο να βρίσκουν συνεργούς στην Ελλάδα μέχρι και δημοσιεύοντας αγγελίες για εργασία. Οι ενδιαφερόμενοι που επικοινωνούν με τον τηλεφωνικό αριθμό (βουλγαρικός) ακούνε ότι θα παραλαμβάνουν σακούλες από συγκεκριμένα σημεία και θα τις παραδίδουν στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, με αμοιβή για την κάθε παραλαβή 500 ευρώ!
Μάλιστα το κύκλωμα προσλαμβάνει μέχρι και ταξιτζήδες, για να κάνουν τις μεταφορές, οι οποίοι τις περισσότερες φορές αγνοούν τι συμβαίνει.
Δικογραφίες με τέτοιες απάτες έχουν γεμίσει τα ανακριτικά γραφεία πολλών πρωτοδικείων της Ελλάδας…
Τ.Π.