Θετική ήταν η γνωμοδότηση και στους Δήμους Καλαμπάκας, Πύλης και Φαρκαδόνας για την εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης, μετά την χθεσινή πρώτη απόφαση στον Δήμο Τρικκαίων.
Σήμερα ολοκληρώθηκε η διαδικασία, με ισάριθμες συσκέψεις στους προαναφερόμενους Δήμους, της αρμόδιας τριμερούς επιτροπής, η οποία συγκροτήθηκε με απόφαση της Περιφερειακής Διευθύντριας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας Ελένης Αναστασοπούλου, στο πλαίσιο εφαρμογής του σχετικού Νόμου 4521 του 2018.

Η επιτροπή, αποτελούμενη από τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χρήστο Μπουλούμπαση, τον δήμαρχο κάθε Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης και αιρετό μέλος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών ή εκπρόσωπο εκπαιδευτικό της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην κάθε περιοχή, κατέληξε σε ομόφωνη απόφαση για τις επιχειρούμενες αλλαγές στην υποχρεωτική εκπαίδευση.

Για τη λήψη της απόφασης εξετάστηκαν διεξοδικά τα δεδομένα των κτιριακών υποδομών των νηπιαγωγείων στους τρεις Δήμους, κρίνοντας πάντως, σε κάποιες των περιπτώσεων, επιτακτικές τις παρεμβάσεις σε διδακτήρια, έτσι ώστε να μην προκύψουν προβλήματα από το νέο σχολικό έτος 2018 – 2019.

ert.gr