Συνάντηση εργασίας για τα τρέχοντα ζητήματα του αγροτικού τομέα πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του αγροτικού συνεταιρισμού Καλαμπάκας, παρουσία των βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων. Αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσε η επεξεργασία μιας σειράς εκκρεμοτήτων που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος της περιοχής, καθώς και η κατάθεση προτάσεων σε σχέση με την αναπτυξιακή προοπτική της πρωτογενούς παραγωγής.

Στα πλαίσια της σύσκεψης, ο Πρόεδρος του αγροτικού συνεταιρισμού κ. Δημήτρης Κόττης, μετέφερε εκ μέρους των συνεταιριστών, μια σειρά από θέματα προς επίλυση στους βουλευτές, μεταξύ των οποίων ζητήματα εξομάλυνσης πληρωμών επιδοτήσεων και αποζημιώσεων, θέματα διαρθρωτικών εκκρεμοτήτων στην αγροτική παραγωγή της περιοχής καθώς και ζητήματα γενικότερης πολιτικής, όπως η ρύθμιση των κόκκινων δανείων του αγροτικού κόσμου.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ανέπτυξαν από την πλευρά τους μια σειρά από δράσεις για το επόμενο διάστημα, οι οποίες σχετίζονται με την βελτίωση της θέσης των αγροτών. Κομβικά ζητήματα στο κυβερνητικό σχεδιασμό, όπως σημείωσαν οι βουλευτές, αποτελούν αφενός η βελτίωση των αγροτικών υποδομών, ώστε να μειωθεί το κόστος παραγωγής και αφετέρου η μείωση των βαρών προς τους αγρότες, με την εφαρμογή μέτρων ανακούφισης ιδιαίτερα για τους μικρούς και μεσαίους παραγωγούς. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε επίσης στο νέο πλαίσιο για την ανάπτυξη των συνεταιρισμών και τις δυνατότητες που προκύπτουν από τον νέο νόμο για την κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία.