Απογοητευτικά μικρή ήταν η συμμετοχή των εμπόρων της Καλαμπάκας και στη δεύτερη ενημερωτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Νίτσα Λιάπη» για το Πρόγραμμα «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου», στο οποίο ενδιαφέρεται να ενταχθεί ο Δήμος Μετεώρων με τη συνεργασία του Εμπορικού Συλλόγου και του Επιμελητηρίου Τρικάλων.
Στην παρουσίαση της ενδεικτικής -και όχι τελικής- πρότασης ο εκπρόσωπος της εταιρείας LEVER, που έχει αναλάβει την εκπόνηση της μελέτης, κ. Θεόδωρος Καρυπίδης αναφέρθηκε στην προτεινόμενη περιοχή παρέμβασης μήκους 1300 μ., σημειώνοντας ότι αφορά σε περίπου 115 καταστήματα.
Οι παρεμβάσεις που θα γίνουν θα έχουν ως στόχο να αποκτήσει ταυτότητα η αγορά της Καλαμπάκας και θα αφορούν μεταξύ άλλων σε διαπλατύνσεις πεζοδρομίων, οριοθέτηση χώρων στάθμευσης, προσβασιμότητα ΑμΕΑ, συστήματα «έξυπνης» πόλης, «έξυπνες» θέσεις στάθμευσης, «έξυπνο» φωτισμό, υπόγειους κάδους απορριμμάτων, δωρεάν wifi κ.λπ.
Στα σημαντικά που τόνισε ο κ. Καρυπίδης είναι ότι πέραν των παρεμβάσεων σημαντικό ρόλο για την επιτυχία του «Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου Μετεώρων» θα παίξει και η προβολή της αναβάθμισης της αγοράς, δηλαδή το μάρκετινγκ, αυτή η άγνωστη λέξη για την πλειονότητα των επαγγελματιών.
Επίσης, ο Δήμος αναλαμβάνει τη δέσμευση για διατήρηση των παρεμβάσεων για τρία χρόνια, κάτι που σημαίνει ότι δεν επιτρέπονται αλλαγές στο διάστημα αυτό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Καρυπίδης τόνισε ότι με τη συνεργασία Δήμου, Εμπορικού Συλλόγου και Επιμελητηρίου επετεύχθη ένας πολύ δύσκολος στόχος, η συμφωνία του 80% των καταστηματαρχών για συμμετοχή στο πρόγραμμα, κάτι που δίνει προβάδισμα στην πρόταση του Δήμου Μετεώρων στο συγκεκριμένο πρόγραμμα έναντι άλλων δήμων-αγορών.
Σημειώνεται τέλος ότι η πρόταση για την περιοχή παρέμβασης και τις παρεμβάσεις δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί, κάτι που θα γίνει με την έγκρισή της από το Δημοτικό Συμβούλιο Μετεώρων.
Χθες δόθηκε μία ακόμη παράταση για την υποβολή των προτάσεων μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2018.

tameteora.gr