Στις 9.30 π.μ. της Κυριακής στο Hotel Divani Meteora  αρχίζουν οι εργασίες του 1ου Πανελληνίου Συνέδριου Χοιροτροφίας το οποίο διοργανώνουν η Νέα Ομοσπονδία Χοιροτροφικών Συλλόγων Ελλάδος και ο Πανθεσσαλικός Σύλλογος Χοιροτρόφων.
Ο αντιπρόεδρος του Πανθεσσαλικού Συλλόγου, ο Τρικαλινός επιχειρηματίας-χοιροτρόφος Γιάννης Κούτσικος καλεί τους εκπροσώπους του κλάδου και τους παραγωγούς να συμμετάσχουν στις εργασίες του Συνεδρίου στο οποίο θα τεθούν φλέγοντα θέματα που αφορούν το παρόν και το μέλλον της χοιροτροφίας στη χώρα μας.
«Οφείλουμε να συζητήσουμε για θέματα όπως η άμεση μείωση του Φ.Π.Α. από το 24% που είναι σήμερα στο 13% έτσι ώστε αφενός να τονωθεί η κατανάλωση και αφετέρου να μπορέσουν οι παραγωγοί να ανασάνουν» λέει ο αντιπρόεδρος των Θεσσαλών χοιροτρόφων Γιάννης Κούτσικος: «Είναι ανάγκη να δοθούν οικονομικά κίνητρα, ενίσχυση των παραγωγών έτσι ώστε να προχωρήσουν οι ίδιοι σε εκσυγχρονισμό των μονάδων τους. Ο κλάδος μας είναι δυστυχώς ο μοναδικός που δεν έχει ενισχυθεί και δεν δέχεται επιδοτήσεις. Θα πρέπει να αναζητήσουμε και να βρούμε ένα τρόπο έτσι ώστε να προχωρήσουμε στη νέα εποχή και να φτάσουμε τους συναδέλφους μας της Βόρειας Ευρώπης. Έχουμε ποιοτικά κρέατα, δεν είχαμε ποτέ διατροφικό σκάνδαλο στην Ελλάδα και αυτό θα πρέπει να το σηκώσουμε ως σημαία για να πάρει ο κλάδος της χοιροτροφίας όσα πρέπει».
 Το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Χοιροτροφίας διοργανώνει η Νέα Ομοσπονδία Χοιροτροφικών Συλλόγων Ελλάδος και ο Πανθεσσαλικός Σύλλογος Χοιροτρόφων αντιπρόεδρος του οποίου έχει εκλεγεί ο Τρικαλινός επιχειρηματίας-χοιροτρόφος Γιάννης Κούτσικος. Οι εργασίες θα αρχίσουν στις 9.30 π.μ. της Κυριακής στο Divani Meteora.