Το ανθρώπινο πρόσωπο, δρώντας άμεσα και με υπερβάλλοντα ζήλο έδειξε ένας αστυνομικός που υπηρετεί στο Α.Τ. Αράχωβας. Ο νεαρός ηλικιακά αστυνομικός Χρήστος Διαμαντής (φωτογραφία κάτω), κατάγεται από την Οιχαλία Τρικάλων και με την πράξη του αποτελεί παράδειγμα για όλους μας.
Σύμφωνα με το e-hani.blogspot.gr κατά την διάρκεια περιπολίας ο αστυνομικός συνάντησε τυχαία στον δρόμο, έναν  έντρομο πατέρα, που κρατούσε στην αγκαλιά του, το μόλις ενός έτους παιδί του, το οποίο φαίνονταν ότι είχε χάσει τις αισθήσεις του.
Ο αστυνομικός με μεγάλη ψυχραιμία και επαγγελματισμό, του πρόσφερε άμεσα τις πρώτες βοήθειες και στην κυριολεξία του έσωσε στην ζωή. Σ’ αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν και οι θεράποντες γιατροί, που εξέτασαν μετά από λίγο το βρέφος.
Ο αστυνομικός στη συνέχεια  μετέφερε τον πατέρα και το βρέφος, σε μονάδα υγείας της περιοχής, για τον  περαιτέρω  έλεγχο της κατάστασης της υγείας  του.
Ήταν τόσο γρήγορες οι όλες κινήσεις του αστυνομικού, που ακόμα και η μητέρα του παιδιού, για πολλή ώρα δεν ήξερε τι πραγματικά είχε συμβεί παρόλο που βρίσκονταν και εκείνη την ώρα του συμβάντος σε σπίτι  που διέμεναν στην περιοχή της Αγία Τριάδας Αράχωβας.
Άξια συγχαρητηρίων η κίνηση του αστυνομικού, την οποία δεν θα ξεχάσουν ποτέ οι γονείς του μόλις ενός έτους βρέφους.

krinitrikalon.gr