Τον προβληματισμό τους εκφράζουν το τελευταίο διάστημα κάτοικοι της Οιχαλίας, οι οποίοι αρκετούς μήνες τώρα έρχονται αντιμέτωποι με δυσάρεστα περιστατικά, κλοπών και διαρρήξεων.
Οι κάτοικοι της Δημοτικής Κοινότητας, οι περισσότεροι μεσήλικες και ηλικιωμένοι μιας και ο μεγαλύτερος όγκος βρίσκεται και δραστηριοποιείται επαγγελματικά σε χώρες του εξωτερικού κυρίως στη Γερμανία, εκφράζουν τους έντονους φόβους τους, υποστηρίζοντας ότι τις βραδινές ώρες, φοβούνται να βγουν από τα σπίτια τους, μετά τα πολλά περιστατικά διαρρήξεων και κλοπών που έχουν σημειωθεί στο χωριό.
Οι φόβοι ήρθαν να ενταθούν την περασμένη εβδομάδα μετά το περιστατικό διάρρηξης μιας οικίας όπου μια γυναίκα ήρθε αντιμέτωπη με τους διαρρήκτες που την απείλησαν με μαχαίρι για να καταφέρουν να διαφύγουν.
Φυσικά δεν μένουμε μονάχα στο συγκεκριμένο γεγονός, τα περιστατικά είναι πολλά, που βυθίζουν στο άγχος της απόγνωσης και του προβληματισμού τους κατοίκους που φοβούνται για την σωματική τους ακεραιότητα.
Η πλειονότητα των κατοίκων ζητά άμεσα μέτρα, από τις αρμόδιες αστυνομικές Αρχές, αλλά και τους φορείς για την προστασία των ίδιων και των περιουσιών τους, καθώς όπως υποστηρίζουν δεν μπορούν να ζουν με το φόβο της παραμονής μέρα και νύχτα στα σπίτια τους σε ένα τόσο μεγάλο χωριό, όπως είναι η Οιχαλία.
Παράλληλα ζητούν περισσότερες περιπολίες στο χωριό, καθώς τα περισσότερα σπίτια είναι άδεια από ανθρώπους εξαιτίας της απουσίας των ιδιοκτήτων στο εξωτερικό και αποτελούν εύκολο στόχο για τους διαρρήκτες.

krinitrikalon.gr