Σε εξέλιξη βρίσκεται από χθες το νέο κύμα κακοκαιρίας Elias το οποίο θα επηρεάσει τις επόμενες δύο ημέρες περιοχές της χώρας και ειδικότερα τις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις, καθώς και θα υπάρχει μεγάλη συχνότητα κεραυνών.

Από το απόγευμα της Δευτέρα καταρρακτώδεις βροχές έπεσαν στη δυτική Θεσσαλία, ενώ έντονη χαλαζόπτωση σημειώθηκε στην περιοχή της Αργιθέας στην ορεινή Καρδίτσα, ωστόσο  η κατάσταση είναι ελεγχόμενη.

Ο μεγαλύτερος όγκος νερού έπεσε στην περιοχή του Περτουλίου στα Τρίκαλα, φτάνοντας τα 107 χιλιοστά, ενώ στα ορεινά των Τρικάλων σε κάποιους δρόμους έχουν σημειωθεί καταπτώσεις και κατολισθήσεις.

Η Πυροσβεστική δέχθηκε περίπου 10 κλήσεις για προβλήματα, τα οποία αντιμετωπίστηκαν άμεσα, ενώ λίγο μετά τα μεσάνυχτα κεραυνός έπεσε στη στέγη διώροφης οικίας με αποτέλεσμα να καεί ολοσχερώς χωρίς όμως να δημιουργηθούν άλλα προβλήματα.

Επί ποδός βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός αλλά και οι Ένοπλες Δυνάμεις, ενώ η Περιφέρεια και οι δήμοι ενίσχυσαν τα αναχώματα στα ποτάμια και τα ρέματα, ενώ οι κάτοικοι τοποθέτησαν σακιά με άμμο, έξω από τα σπίτια τους...

Σύμφωνα με τις καταγραφές του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr/ΕAA τα εντονότερα φαινόμενα μέχρι χθες το βράδυ εντοπίστηκαν στη Δυτική Θεσσαλία, στη Φθιώτιδα και στη Βόρεια Πελοπόννησο. Το μεγαλύτερο ύψος βροχής καταγράφεται στο Περτούλι Τρικάλων και είναι ίσο με 109 χιλιοστά, ενώ στα Τρίκαλα έφτασε τα 63 χιλιοστά.

trikalaenimerosi.gr (Με πληροφορίες από ertnews.gr)