Το αδυνάτισμα κοιλιά https://www.mamacorner.gr/cat/adunatisma-koilia είναι αυτό που απασχολεί τους περισσότερους ανθρώπους ανά τον κόσμο, οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα με τα περιττά κιλά και τους παραπανίσιους πόντους. Αυτό ισχύει είτε μιλάμε για άνδρες, είτε αναφερόμαστε σε γυναίκες. Αμφότεροι κάνουν μερικά εύκολα ή επιπόλαια λάθη και στο τέλος σαμποτάρουν οι ίδιοι τη δική τους προσπάθεια.

Οι κακές συνήθειες την ώρα του φαγητού, οδηγούν τις περισσότερες φορές σε κατανάλωση μεγαλύτερης ποσότητας από αυτή που μας χρειάζεται. Σύμφωνα με τους ειδικούς, κάθε τροφή ανάλογα με την κατηγορία που ανήκει (υγρή, στερεή), σερβίρεται στο αντίστοιχο πιάτο. Ωστόσο, πολλές φορές παραγεμίζουμε τα πιάτα μας και τρώμε μέχρι να τα αδειάσουμε, ενώ έχουμε ήδη χορτάσει.

Η κακή συνήθεια του να κρατάμε συνεχώς το πιρούνι στο χέρι, μας οδηγεί μηχανικά στο να κάνουμε παρασπονδίες, όπως και το να τρώμε τα έτοιμα φαγητά μέσα από τη συσκευασία τους. Ο πειρασμός είναι μεγάλος και πολλές φορές τρώμε ολόκληρο το σακουλάκι με τα σνακ, ολόκληρη τη συσκευασία με το παγωτό, όλο το ταψί με το γλυκό και όλη την τούρτα, αποκτώντας κιλά και πάχος.

Οι επιστήμονες επισημαίνουν πως ο εγκέφαλος χρειάζεται περίπου είκοσι λεπτά για να στείλει μήνυμα στον οργανισμό πως έχει επέλθει κορεσμός. Έτσι, όταν τελειώνουμε ένα πιάτο, καλό θα ήταν να περιμένουμε λίγο, έτσι ώστε να μας εγκαταλείψει η αίσθηση της πείνας. Άλλωστε, με την κατανάλωση της κατάλληλης ποσότητας από κάθε τρόφιμο, συμβάλλουμε στη διατήρηση του φυσιολογικού μας βάρους.