Για μέτρα φοροελάφρυνσης που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση από τον Αύγουστο και μετά έκανε λόγο σε σημερινή του συνέντευξη στη Λέσχη 97,6  ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης:
«Εμείς λέμε ότι από δω και πέρα πρέπει να σχεδιάσουμε την επόμενη μέρα. Για αυτό επικοινωνούμε με τους παραγωγικούς φορείς και καταθέτουμε τις προτάσεις μας. Για πρώτη φορά, μετά από πρωτοβουλία της κυβέρνησης, η χώρα έχει στα χέρια της μια αναλυτική εθνική αναπτυξιακή στρατηγική. Πλέον έχουμε την πολιτική δυνατότητα, μιας και λήγει η περίοδος της σκληρής επιτροπείας, να προσπαθήσουμε να εφαρμόσουμε αυτά τα οποία θα συμφωνήσουμε με την κοινωνία.
Από τον Αύγουστο θα υπάρξουν ρυθμίσεις για τις ασφαλιστικές εισφορές, που δεν μπορούσαν να υπάρξουν το προηγούμενο διάστημα. Επίσης θα υπάρξουν και φοροελαφρύνσεις, για τις οποίες πλέον έχουμε τη δυνατότητα γιατί τώρα υπάρχει ο δημοσιονομικός όρος που δεν υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια. Έχουμε ξεπεράσει τις δυσκολίες και έχουμε πλέον τη δυνατότητα να προχωρήσουμε σε ανακοίνωση των μέτρων φοροελάφρυνσης που καταφέραμε και πετύχαμε. Τα υφεσιακά μέτρα τελειώνουν με το μνημόνιο».
Στο πλαίσιο της συνάντησης που είχε σήμερα με τον αναπληρωτή Υπουργό κ. Χαρίτση ο πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας Αναστάσιος Λάππας, σε συνέντευξη του  εξέφρασε θετική γνώμη για τη συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομίας, λέγοντας χαρακτηριστικά:
« Από τη μέχρι τώρα συνεργασία μας με τον Υπουργό και το οικονομικό επιτελείο θα έλεγα ότι οι συνεταιριστικές τράπεζες είναι ευχαριστημένες.
Η πλευρά της κυβέρνησης βρίσκεται πολύ κοντά μας, και όσο μπορούνε  μέσα στο πλαίσιο που επιβάλλει η διαδικασία της εποπτείας της χώρας, έχουν βοηθήσει αρκετά. Όπως όταν κινδύνεψαν για την κεφαλαιακή τους επάρκεια οι συνεταιριστικές τράπεζες το 2015, και βρέθηκε ο τρόπος να παραμείνουν ενεργές».