Ένα εφιαλτικό απόγευμα πέρασαν τα Τρίκαλα στην Ξάνθη καθώς γνώρισαν την συντριβή με 5-0 από τους «ακρίτες» που με την νίκη τους αυτή πέρασαν και πάλι στην κορυφή της βαθμολογίας.

Μία βαριά και εξευτελιστική ήττα που πρέπει να αφυπνίσει τους πάντες στην ομάδα και να τους θέσει προ των ευθυνών τους καθώς η εικόνα της Ξάνθης κατέδειξε τις πολλές και χτυπητές αδυναμίες της ομάδας.

Τα Τρίκαλα δεν «διάβασαν» καλά το παιχνίδι, έχασαν πολλές προσωπικές μονομαχίες στην άμυνα και αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι επιθετικοί της Ξάνθης να κάνουν «πάρτι» στην άμυνα μας.

Η Ξάνθη είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων από το ξεκίνημα με τα Τρίκαλα πάντως να βγαίνουν σε αντεπιθέσεις και να προσπαθούν να γίνουν απειλητικά. Ήταν όμως φανερό ότι στις προσωπικές μονομαχίες στην άμυνα τα μπακ των Τρικάλων αντιμετώπιζαν προβλήματα απέναντι στους ταχύτατους επιθετικούς των γηπεδούχων.

Τα γκολ

Στο 37’ ο Τσέλιος έκανε την σέντρα, ο Πλατέλλας κατέβασε την μπάλα και απέφυγε στον Νιάρο και το σουτ που επιχείρησε στην συνέχεια  δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Σεντουριόν.

Πέντε λεπτά αργότερα και πάλι ο Πλατέλλας από τα δεξιά έκανε την σέντρα και ο Ιμπραϊμι αμαρκάριστος στην καρδιά της άμυνας των Τρικάλων σημείωσε με κεφαλιά το 2-0.

Στο 44’ ολοκληρώθηκε το εφιαλτικό επτάλεπτο για τα Τρίκαλα Ο Γκινσάρι με ασίστ έβγαλε μόνο τον Τσέλιο απέναντι στον Σεντουριόν που τον νίκησε εύκολα για να πετύχει το 3-0.

Ο Χόρχε Αμπέντε με το ξεκίνημα στην επανάληψη έκανε τρεις αλλαγές περνώντας στο ματς τους Ευθυμίου, Πέλκα, Μπαξεβάνο στην θέση των Αουντίνο, Παρέδες και Ρεκίν. Τα Τρίκαλα εμφάνισαν καλύτερη εικόνα, έχασαν και ένα τετ α τετ με τον Κουσκουνά στο 61’ αλλά ένα λεπτό αργότερα, στο 62’, ο Ιμπραϊμι πήρε την μπάλα μέσα στην περιοχή και με σουτ εκανε το 4-0.

Στο 77’ τα Τρίκαλα είχαν μία ακόμη καλή  στιγμή για να πετύχουν το γκολ της τιμής. Μετά απο πάσα του Κουσκουνά σουτ του Ελευθεριάδη μέσα απο την περιοχή έδιωξε με τα πόδια ο Ίτσο σωτήρια

Το κερασάκι στην τούρτα για τους γηπεδούχους ήρθε στις καθυστερήσεις με τον Γκόμεζ και με σουτ από κοντά.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Γιώργος Βρέσκας (Πιερίας)  με βοηθούς τους κ.κ. Μηνούδη, Βρούζο (Πιερίας). 4ος ορίστηκε ο κ.  Θεοχάρης (Θεσσαλίας). Έδειξε κίτρινες κάρτες στους Πολίμο της Ξάνθης και  Ριζογιάννη, Χειρίτραντα των Τρικάλων.

Ξάνθη (Νίκος Κεχαγιάς): Ιτσο, Πολίμος (87’ Δεληγιαννίδης), Μπάτζιος, Θυμιάνης (67΄Δόρης)  Ιμπραϊμι (67΄Διαμαντόπουλος), Πλατέλλας (87’ Δημητριάδης), Γκινσάρι (77’ Μονρόουζ), Γκόμεζ, Τζανακάκης, Φαζός, Τσελιος.

ΑΟ Τρίκαλα (Χόρχε Αμπέντε):  Σεντουριον, Ριζογιάννης, Αουντίνο (46’ Ευθυμίου), Κουσκουνας, Χειρίτραντας, Σανδραβέλης (87’ Μανίσογλου), Ντιαλόσι, Παρέδες (46’ Πέλκας), Ρεκιν (46’ Μπαξεβάνος), Νιάρος (77΄ Κεχαγιάς), Ελευθεριάδης.

sportrikala.gr