Είναι πολύ πιθανό στην περίπτωση που τελικά η Κέρkυρα υποβιβαστεί από τη Σούπερλιγκ, τη θέση της να πάρει η ομάδα που τερμάτισε πέρσι στην 5η θέση της Φουτμπολ Λιγκ, δηλαδή τα Τρίκαλα.
Πως μπορεί να γίνει αυτό; Είναι γνωστό ότι η Κέρκυρα αντιμετωπίζει πρόβλημα με το μετοχολόγιο της. Επομένως υπάρχει κίνδυνος να υποβιβαστεί στην περιπτωση που γίνει καταγγελία από κάποια ομάδα.
Έτσι τη θέση της θα πρέπει να πάρει ο πρώτος επιλαχών από το πρωτάθλημα της Φουτμπολ Λιγκ. Ο Άρης κατέλαβε την τρίτη θέση, όμως με τη σημερινή απόφαση δεν εξασφάλισε την άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Σούπερλιγκ. Επομένως η σειρά πάει στον τέταρτο που είναι ο ΟΦΗ, όμως και αυτός δεν κατάφερε να πάρει άδεια για την πρώτη κατηγορία.
Υπενθυμίζουμε ότι βάσει νόμου η αντικατάσταση μπορεί να γίνει από τις πρώτες έξι ομάδες της δεύτερης κατηγορίας. Τα Τρίκαλα λοιπόν που ήταν από τις ελάχιστες ομάδες που εξασφάλισαν την άδεια για Σούπερ Λίγκα και έτσι παρά το γεγονός ότι τερμάτισε στην πέμπτη θέση θα προβιβαστούν στη μεγάλη κατηγορία, ξεπερνώντας τον Άρη και τον ΟΦΗ.

metrosport.gr