Την Κυριακή 10 Απριλίου ο λόφος του προφήτη Ηλία γέμισε με μικρούς ποδηλάτες. Ο Π.Σ. ΤΡΙΚΑΛΩΝ διοργάνωσε με επιτυχία τον αγώνα με την ονομασία «ΜΤΒ Προφήτη Ηλία 2016». Ο αγώνας ήταν ενταγμένος στο αγωνιστικό πρόγραμμα της ΕΟΠ για στις μικρές κατηγορίες. Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν το καφέ LIBRO και η εταιρία ΟΛΥΜΠΟΣ των αδελφών Σαράντη που προσέφερε χυμούς στους αθλητές.
Συμμετείχαν ποδηλάτες κυρίως από ομάδες τις κεντρικής Ελλάδας και κάποιοι από ομάδες Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Οι μικροί ποδηλάτες έδειξαν το ταλέντο τους, οδηγώντας αρκετά γρήγορα για την ηλικία τους μέσα στα τεχνικά μονοπάτια του λόφου. Η βροχή που έπεφτε ανά διαστήματα δεν τους ενόχλησε, αφού ήταν μία καλή ευκαιρία να δοκιμάσουν τις δυνατότητες τους σε βρεγμένο τερέν. Οι θεατές αρκετοί αλλά λιγότεροι από πέρυσι, καθώς αυτή τη φορά ο βροχερός καιρός δεν τους επέτρεψε να παρακολουθήσουν αυτόν τον όμορφο ποδηλατικό αγώνα.
Η ποδηλατική ακαδημία μας συμμετείχε στον αγώνα με 11 ποδηλάτες οι οποίοι φόρεσαν και τις καινούριες φανέλες τις ομάδας.