Είκοσι (20) χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τη λειτουργία του ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στα Τρίκαλα. Με την ευκαιρία αυτή διοργανώνεται εορταστική εκδήλωση την Πέμπτη 21 Μαΐου (19.15) στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Τρικκαίων. Την εκδήλωση μάλιστα θα τιμήσει με την παρουσία του ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, ο οποίος και θα αναπτύξει το θέμα «Παιδεία-Πολιτισμός-Αθλητισμός». Στη συνέχεια ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Μάνστεστερ και Επίτιμος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Γιώργος Κήτας θα μιλήσει με θέμα «Η Φυσική Δραστηριότητα ως Παράγων Πρόληψης και Θεραπείας Χρονίων Παθήσεων».

Αμέσως μετά η διοίκηση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του τοπικού Τμήματος θα απονείμει τιμητικές πλακέτες στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών, τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, σε όλους τους δημάρχους του δήμου Τρικκαίων της τελευταίας εικοσαετίας, καθώς και προς τους διδάσκοντες και το προσωπικό του ΤΕΦΑΑ. Η τελετή θα ολοκληρωθεί με καλλιτεχνικές δραστηριότητες των φοιτητών της Σχολής.

Aθλητική ημερίδα

Στο μεταξύ στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+ διοργανώνεται η ημερίδα με θέμα: "Διπλή Σταδιοδρομία Αθλητών", σήμερα Παρασκευή 8 Μαΐου (19:00), στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Τρικκαίων.

Η ημερίδα απευθύνεται σε εν ενεργεία αθλητές, πρώην αθλητές, προπονητές, διοικητικά στελέχη του αθλητισμού, καθηγητές Φυσικής Αγωγής κ.λπ.

Θα μιλήσουν οι: Αθανάσιος Κουστέλιος, Καθηγητής ΤΕΦΑΑ –Παν. Θεσσαλίας, Μπάμπης Σαμαντζής, Υπεύθυνος αγοράς εργασίας Γραφείου Διασύνδεσης Παν. Θεσσαλίας, Γιώργος Λουλές, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής - Προπονητής Ποδοσφαίρου , Δημήτρης Αβράμης , Ολυμπιονίκης στην Ελληνορωμαϊκή Πάλη, Δημήτρης Γεωργαλής , Ολυμπιονίκης στην ποδηλασία, Γιάννης Κουτσιώρας, Σχολικός Σύμβουλος, Προπονητής Κλασικού Αθλητισμού, Βασίλειος Γεροδήμος, Αν. Καθηγητής ΤΕΦΑΑ – Παν. Θεσσαλίας, Προπονητής Φυσικής Κατάστασης, Ελένη Ζουρνατζή, Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, πρώην αθλήτρια εθνικής ομάδας στίβου και Χριστίνα Κατσούλα, φοιτήτρια ΤΕΦΑΑ Π.Θ., αθλήτρια Εθνικής Ομάδας Στίβου