Ο Βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ Σάκης Παπαδόπουλος συμμετείχε σε σύσκεψη την Πέμπτη στην αίθουσα της Γερουσίας, στην Βουλή, με αντιπροσωπεία της Επιτροπής "Αλληλεγγύης Γαλλίας-Ελλάδας για την Υγεία" «Solidarité France Grèce pour la Santé», όπου και ανέπτυξε τα προβλήματα υγείας της χώρας. Η πρωτοβουλία «Solidarité France Grèce pour la Santé»  είναι μια πολύ ενεργή συλλογικότητα με συνεχή παρουσία τα τελευταία χρόνια στην Γαλλία. 

Σκοπός της είναι μεταξύ άλλων να ενημερώσει τους Γάλλους πολίτες για τις επιπτώσεις της κρίσης στο χώρο της δημόσιας υγείας στην Ελλάδα αλλά και να στηρίξει με έμπρακτη αλληλεγγύη δομές αλληλεγγύης στη χώρα μας. Κοινωνικά ιατρεία αλληλεγγύης έχουν γίνει αποδέκτες ιατροτεχνικού εξοπλισμού και οικονομικής στήριξης για τις ανάγκες τους σε φάρμακα και αναλώσιμα. Επίσης ενδιαφέρεται για τη δημιουργία ενός δικτύου και σταθερής επικοινωνίας με εργαζόμενους από το χώρο της υγείας, συνδικαλιστές, και ακτιβιστές. 

Έχουν πραγματοποιήσει επισκέψεις σε νοσοκομεία, σε κοινωνικά ιατρεία, σε συνδικαλιστικούς φορείς από τον χώρο της υγείας και έχουν ήδη συναντήσει τον Υπουργό και Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας. Την αντιπροσωπεία αποτελούν συνολικά περισσότερα από 25 μέλη, εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων, συνδικάτων και κοινωνικών φορέων, ενώ στη συνάντηση εκτός από υγειονομικοί βουλευτές, συμμετείχαν μέλη της Πολιτικής Γραμματείας και του Τμήματος Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ