Με γονείς και παιδιά που γέμισαν ασφυκτικά τα πεζοδρόμια της οδού Τσιτσάνη και Σαράφη, δίχως κάγκελα και... διακριτικά βλέμματα από τους άνδρες της αστυνομίας διεξήχθη το πρωί της Τετάρτης η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στα Τρίκαλα. 

Κάτω από τον φθινωπορινό ήλιο και με ευχάριστη διάθεση οι μαθητές όλων των σχολείων της πόλης παρέλασαν τιμώντας έτσι το "ΟΧΙ" του 1940, με τις ένοπλες δυνάμεις να έπονται. 

Την παράσταση έκλεψαν και τα μέλη του ΧΟΤ που με τις παραδοσιακές ενδυμασίες τους και φέτος έδωσαν ένα ξεχωριστό χρώμα στην γιορτή. Το ίδιο και από τους σπουδαστές της ΣΜΥ που τίμησαν με το βήμα τους την εθνική επέτειο. 

Στις θέσεις των Επισήμων στάθηκαν... άφοβα - σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια -  ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης πλαισιωμένος από τους Βουλευτές Τρικάλων Χρήστο Σιμορέλη και Κώστα Σκρέκα, από τον Δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου, τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Μητρόπολης Τρίκκης και Σταγών Αρχιμανδρίτη Αλεξίου Κανίνα, των Θεματικών Αντιπεριφερειαρχών Θεσσαλίας Γιώργου Τσίγκα και Ντίνου Μπάρδα, Αντιδημάρχων, Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβούλων, του Διοικητή της ΣΜΥ Ταξίαρχο Γιώργιο Λιάκο, του Αστυνομικού Διευθυντή Τρικάλων Αθανάσιο Γραβάνη, Εκπροσώπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τρικάλων και του Διευθυντή της Α/Βάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Τρικάλων Χαράλαμπος Καφανέλης.

Αξίζει να σημειωθεί πως την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Χρήστος Μιχαλάκης και όχι κάποιος από την πρωτεύουσα. 

Μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης σύσσωμοι οι θεατές και οι συμμετέχοντες γέμισαν τις καφετέριες και τις ταβέρνες της πόλης, οι οποίες άδειασαν πολύ μετά τη δύση του ηλίου από κόσμο.