Το Κέντρο Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών  της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Τρικάλων σε συνεργασία με τον Τομέα Πληροφορικής του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Τρικάλων πραγματοποίησαν με επιτυχία δύο προγράμματα βιωματικής επιμόρφωσης για τους καθηγητές πληροφορικής των Γενικών και των Επαγγελματικών λυκείων του νομού Τρικάλων με θέμα την επιμόρφωση στον προγραμματισμό συσκευών κινητής τηλεφωνίας – smart phones και την ένταξή τους στην εκπαιδευτική διαδικασία.
Πιο συγκεκριμένα η επιμόρφωση αφορούσε τον προγραμματισμό android συσκευών χρησιμοποιώντας το λογισμικό App Inventor το οποίο διδάσκεται τόσο στο μάθημα Εφαρμογές Πληροφορικής της Α’ τάξης του Γενικού και Επαγγελματικού Λυκείου όσο και σε μαθήματα ειδικότητας του τομέα πληροφορικής του Επαγγελματικού Λυκείου. Τονίστηκε η σημασία του προγραμματισμού, ειδικότερα στο κομμάτι των κινητής τηλεφωνίας και της εκμάθησης γνώσης από απόσταση μέσω κινητών τηλεφώνων. Το mobile learning έχει καταστεί δυνατό λόγω της ύπαρξης και εφαρμογής των κινητών, του υλικού δικτύωσης και γενικότερα της τεχνολογίας.
Εισηγητές στην επιμόρφωση ήταν οι καθηγητές πληροφορικής ΠΕ19 Παναγιώτης Αλεξάκος και Κωνσταντίνος Χαλιμούρδας
Υπεύθυνοι για την υλοποίηση των επιμορφωτικών συναντήσεων ήταν ο υπεύθυνος του ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Λεωνίδας Μποντίλας, ο διευθυντής του 1ου ΕΚ Χρήστος Ευσταθίου και ο τομεάρχης πληροφορικής Αθανάσιος Βράντζας.