Το 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων, προκειμένου να στεγάσει και να εκθέσει τις δημιουργικές αναζητήσεις μαθητών και καθηγητών, μεταμόρφωσε τον κεντρικό διάδρομο του σχολείου σε γκαλερί τέχνης.
 Η δημιουργική αξιοποίηση αυτού του χώρου και η μετατροπή του σε  εκθετήριο, εγκαινιάζεται με  την έκθεση φωτογραφιών του καθηγητή του 1ου ΕΠΑΛ Τρικάλων κ. Γεωργίου Κώτση με τίτλο «Σταγόνες». Στον χώρο αυτό, παρουσιάζονται 40 φωτογραφίες του με σταγόνες που έχουν τραβηχτεί με ιδιαίτερη τεχνική.
Η συλλογή αυτή είναι το αποτέλεσμα ενός εγχειρήματος κ. Γεωργίου Κώτση που ξεκίνησε πριν 9 μήνες περίπου. Μετά από χιλιάδες φωτογραφίες έξω από τον χώρο του (Τουρισμός, Φύση, Πρόσωπα, Χώροι κ.λπ.), αποφάσισε να ασχοληθεί με κάτι μέσα σ’ αυτόν. Έτσι προέκυψε αυτός ο «πειραματισμός». Και είναι πειραματισμός γιατί περιέχει τόσους πολλούς παράγοντες που πρέπει αρμονικά να «δαμαστούν». Η Χημεία, η Φυσική, η Ψηφιακή Τεχνολογία, η Υπομονή και η Τύχη καλούνται να ταυτιστούν στη στιγμή. Στην ουσία μιλάμε για αποτυπώσεις ακαριαίου φωτός που καταγράφηκαν με τη βοήθεια του φωτογραφικού του εξοπλισμού..
Σκοπός της έκθεσης δεν είναι μόνο η παρουσίαση των φωτογραφιών στο κοινό, αλλά ταυτόχρονα και  το ερέθισμα για την ευαισθητοποίηση των μαθητών και την ενεργό συμμετοχή τους σε πολιτιστικά προγράμματα, όπως επίσης και η δημιουργική τους ενασχόλησή με την φωτογραφία, έχοντας δεδομένη την  υποστήριξη του καθηγητή κ. Γεωργίου  Κώτση.
Η έκθεση θα είναι ανοιχτή και  επισκέψιμη για το κοινό της πόλης  και τα σχολεία, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, μέχρι τέλος Φεβρουαρίου. Ειδικά για τα σχολεία είναι απαραίτητη η προηγούμενη επικοινωνία με το 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων για την καλύτερη οργάνωση της επίσκεψης.
Τέλος, για τον προσεχή  Μάρτιο του 2016, προγραμματίζεται έκθεση φωτογραφίας των μαθητών του νομού, μέσω ενός μαθητικού διαγωνισμού φωτογραφίας που σύντομα θα ανακοινωθεί.