Ραγδαίες αναμένονται οι εξελίξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Υπό το βάρος των νέων μέτρων πολλοί βουλευτές του κόμματος είναι ήδη στα "κάγκελα", ενώ δεν αποκλείονται οι εκλογές το αργότερο μέχρι το φθινόπωρο. 

Ωστόσο, ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει ο Αλέξης Τσίπρας είναι η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία κυρίως μετά τη στάση της στην ψήφιση της πρότασης στη βουλή, η οποία έγινε στις 3 τα ξημερώματα επειδή εκείνη την "τρέναρε", έχει απέναντί της σύσσωμη την αντιπολίτευση, αλλά και πολλούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Ενδεικτικά είναι όσα δήλωσαν σήμερα στη Ραδιοφωνική Λέσχη ο Σάκης Παπαδόπουλος και η Παναγιώτα Δριτσέλη, κάνοντας λόγο ακόμα και για πρόταση μομφής κατά της Προέδρου της Βουλής "εάν δεν φύγει από μόνη της". Επιπλέον, ο Σάκης Παπαδόπουλος ζήτησε και την παραίτηση Λαφαζάνη και Στρατούλη από τις Υπουργικές καρέκλες τους. 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σάκη Παπαδόπουλου:

«Πληρώνουμε όλη την κακή διαπραγμάτευση του πενταμηνου. Είναι μια οδυνηρή συμφωνία και φταίνε οι αυταπάτες μας στους πέντε μήνες της διαπραγμάτευσης ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε την Ευρώπη να αλλάξει. Αυτές μας οι αυταπάτες για μια άλλη Ευρώπη που εμείς οραματιζόμασταν, δεν μας άφησαν να έχουμε και μια εναλλακτική λύση, να έχουμε από την πλευρά μας ετοιμάσει ένα σχέδιο Β'. Αλλά κάθε τι άλλο από αυτή την επονείδιστη συμφωνία θα ήταν καταστροφή της χώρας.

Κατά τη γνώμη μου Λαφαζάνης και Στρατούλης θα πρέπει να φύγουν, οφείλουν αυτό να το πράξουν γιατί έχουν σοβαρά καθήκοντα να φέρουν εις πέρας από τα υπουργεία τους, και δεν ξέρω αν θα μπορέσουν να το κάνουν, αφού θα είναι κόντρα στην ιδεολογία τους. Γιατί εγώ συνειδητά ψήφισαν ναι στην εξουσιοδότηση του πρωθυπουργού αν κι είχα τις αντιρρήσεις μου στην ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιουσίας.

Όσον αφορά τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, θα της κάνουμε πρόταση μομφής αν δεν φύγει μόνη της. Δεν μπορεί με αυτή την υπερβολική της έπαρση, το αλαζονικό της ύφος, τον ναρκισισμό της να συμπεριφέρεται κατ' αυτόν τον τρόπο στην πιο δύσκολη συνεδρίαση που είχε το ελληνικό Κοινοβούλιο. Μας έχει φτάσει η συμπεριφορά της άκρα, μας εξοργίζει, αντί να ενώνει ως πρόεδρος της Βουλής, διχάζει και τους ίδιους τους βουλευτές της παράταξής της».

Και οι δηλώσεις της Παναγιώτας Δριτσέλη:

«Αποφύγαμε τα χειρότερα αφού μας είχαν ετοιμάσει σχέδιο εξόδου. Θα έχουμε το επόμενο διάστημα ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις. Η Παρασκευή που πέρασε ήταν μια πολύ δύσκολη μέρα, έδειξε πως όλοι μαζί δεν μπορούμε να προχωρήσουμε, έδειξε πως όλοι μαζί το βάρος των νέων δεδομένων δεν μπορούμε να το σηκώσουμε. Και έδειξε πως κάποιοι δεν μπόρεσαν να εξουσιοδοτήσουν τον πρωθυπουργό για τη διαπραγμάτευση, για μένα τώρα πια πρέπει να το σκεφθούν τι θα πράξουν εφ' εξής.

Προφαωνώς και απαιτείται ένας κυβερνητικός ανασχηματισμός. Αυτή η κυβέρνηση τελείωσε το πρώτο 6μηνο της ζωής της, θα πρέπει να αλλάξει στρατηγικό στο εσωτερικό της χώρας, θα πρέπει να κυβερνήσει με αποφασιστικότητα, να βάλουμε κάποιες ουσιαστικές για τη χώρα και το λαό προτεραιότητες. Το καλύτερο δυνατό για μένα είναι το Φθινόπωρο να γίνουν εκλογές, να βγούμε με ειλικρίνεια στον ελληνικό λαό, δεν ονειροβατούμε, δεν πανηγυρίζουμε, δεν λέμε ότι με την συμφωνία αυτή πετύχαμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Προσωπικά αρνούμαι να παραδώσω τα όπλα, λέω πως χάσαμε μια μάχη, όχι όμως τον πόλεμο κι όπως δεν μπορεί να συνεχίσει όπως διαφάνηκε θα πρέπει να σταματήσει από τώρα.

Όσον αφορά τη στάση της Ζωής Κωνσταντοπούλου, ήταν λάθος της αυτή η συμπεριφορά. Δεν φάνηκε αντάξια της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού, έπρεπε να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στις διαπραγματεύσεις γιατί κατέχει το 3ο τη τάξει πολιτειακό αξίωμα της χώρας μας, δεν θα έπρεπε με τη συμπεριφορά της να «αδειάσει» τον Έλληνα πρωθυπουργό που την εμπιστεύθηκε αυτό το αξίωμα».