Μήνυμα με πολλαπλούς αποδέκτες θέλησαν να στείλουν σήμερα από το Δημαρχείο Καλαμπάκας ο Δήμαρχος Καλαμπάκας και ο Γερμανός Δήμαρχος Castrop-Rauxel.

Ο κ. Johannes Beisenherz επισκέφθηκε τον κ. Χρήστο Σινάνη στο πλαίσιο προγραμματισμένης συνάντησης, με αφορμή τη χθεσινή του επίσκεψη στον αδελφοποιημένο Δήμο Τρικκαίων.

Τον κ. Beisenherz συνόδευε η σύζυγός του και υπηρεσιακό στέλεχος, καθώς και ο κ. Μπούλμπος (κατάγεται από τη Χρυσομηλιά) ως εκπρόσωπος της Ελληνικής κοινότητας στον Δήμο Castrop-Rauxel.

Τη Γερμανική αποστολή υποδέχθηκαν μαζί με τον Δήμαρχο ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Γιώργος Γιαννάκος, οι Αντιδήμαρχοι κ. Λίλα Μπαντέκα-Νάνη, Χρήστος Παπαγεωργίου και Κώστας Ράντος, καθώς και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Γιώργος Δήμου, Μαρία Κουκοράβα-Γκαραγκάνη, Παναγιώτης Ταμπουράς και Αντώνης Τούλας.

Ο Γερμανός Δήμαρχος ευχαρίστησε για τη θερμή υποδοχή και τόνισε ότι ο γερμανικός δήμος που εκπροσωπεί στέλνει το μήνυμα ότι θέλει να βοηθήσει τους Έλληνες να ξεπεράσουν τις δυσκολίες τους. Είπε επίσης ότι επισκέφθηκε τα Μετέωρα πριν από 40 χρόνια με τη σύζυγό του και είναι πολύ χαρούμενος που τα επισκέπτεται και σήμερα.

Ο κ. Σινάνης τόνισε ότι οι πολιτικοί οφείλουν να ασχοληθούν με τις σχέσεις των χωρών, αλλά οι Δήμαρχοι πρέπει να ασχολούνται με τις σχέσεις δήμων και δημοτών. Σημείωσε ότι υπάρχουν πολλοί Καλαμπακιώτες που εργάζονται στη Γερμανία και κλείνοντας, για να ζεστάνει το κλίμα είπε ότι αφού ο Δήμος Castrop-Rauxel είναι αδέλφια με τον Δήμο Τρικκαίων, τότε είναι και... ξαδέλφια με τον Δήμο Καλαμπάκας.

Ακολούθησε η ανταλλαγή δώρων και στη συνέχεια έγινε συζήτηση γενικά για τις σχέσεις των δύο λαών.

Δείτε εικόνες το tameteora.gr: