«Θωρακίζονται» αντιπλημμυρικά αλλά και αντιδιαβρωτικά τόσο το Δημοτικό Διαμέρισμα της Μεγάρχης του δήμου Τρικκαίων αλλά και δεκάδες περιοχές στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας μετά από την υπογραφή από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό των συμβάσεων δύο σημαντικών έργων συνολικού προϋπολογισμού 796.000 ευρώ.

Πρόκειται για τα έργα «Προστασία κοίτης Πηνειού ποταμού στην περιοχή Δ.Δ. Μεγάρχης και κατάντη αυτής σε σποραδικές θέσεις» προϋπολογισμού 246.000 ευρώ και «Αντιδιαβρωτικά – αντιπλημμυρικά έργα στους χείμαρρους του νομού Λάρισας» προϋπολογισμού 550.000 ευρώ.

ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ

Το έργο στην περιοχή των Τρικάλων περιλαμβάνει τη διαμόρφωση της χαμηλής κοίτης του Πηνειού ποταμού στην περιοχή του οικισμού Ουρανού του Δ.Δ. Μεγάρχης. 

Η διαμόρφωση θα γίνει σε μήκος 1200 μέτρων περίπου με απόθεση και συμπύκνωση  των υλικών εκσκαφής στην  υποσκαμμένη αριστερή όχθη καθώς και με  προστασία σε τμήματα  της αριστερής όχθης με λιθορριπή. Προστασία  τμημάτων της  κοίτης του Πηνειού  ποταμού κατάντη του Δ.Δ. Μεγάρχης σε σποραδικές θέσεις με διαμορφώσεις της χαμηλής κοίτης  του,  με απόθεση και συμπύκνωση των υλικών εκσκαφής στις όχθες και επένδυση με συρματοκυλίνδρους σε θέσεις που απαιτείται  προστασία η αντικατάσταση των κατεστραμμένων συρματοκυλίνδρων.

Κατά την πορεία εκτελέσεως των εργασιών θα υποδειχθούν από την διευθύνουσα υπηρεσία οι σποραδικές θέσεις που θα πραγματοποιηθούν οι επεμβάσεις αναλόγως του επείγοντος της χρονικής περιόδου  των φαινομένων και των υδραυλικών στοιχείων.   Φορέας υλοποίησης του έργου είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Εργών Περιφέρειας Θεσσαλίας.