Ο Αντρέ Μπρετόν, Γάλλος διανοητής και συγγραφέας του Μεσοπολέμου, ιδρυτής του πνευματικού και καλλιτεχνικού ρεύματος του σουρεαλισμού,δηλαδή αυτού που υπερβαίνει την πραγματικότητα, είπε για την Ελλάδα.' 'Δεν χρειάζεται να εισάγουμε τον σουρεαλισμό στην Ελλάδα. Ολόκληρη η χώρα είναι σουρεαλιστική''.
Εννοούσε βεβαίως ότι ο ανορθολογισμός,η ακρισία και η πνευματική πτώχεια σε τελική ανάλυση αυτής της χώρας την θέτει διαχρονικά εκτός της πραγματικότητος, την θέτει εκτός τόπου και χρόνου σε βαθμό που δεν μπορεί να εκμεταλλευθεί ούτε τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, ούτε τις φυσικές χάρες των κατοίκων της,οι οποίοι ως άτομα είναι προικισμένοι με δυνατόν νουν και απίστευτες ικανότητες,δυσεύρετες σε άλλους λαούς, πλην όμως ως σύνολο είναι αξιοθρήνητοι.
Και να σκεφθεί κανείς ότι ο Μπρετόν το είπε αυτό σε μια εποχή που η ελληνική Αριστερά δεν είχε καν κάνει την εμφάνισή της. Αν τους είχε και αυτούς υπόψιν του θα είχε προφανώς κηρύξει την Ελλάδα ως το ανώτατο στάδιο του σουρεαλισμού. Το πρόσφατο κρούσμα με τα λεχθέντα του βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Κυρίτση οτι η πολιτική της αριστερής κυβέρνησης είναι να τιμωρήσει και να μετακυλίσει τα οικονομικά βάρη στις πλάτες των...Μενουμευρωπαίων είναι μια απόδειξη της ορθής περί Ελλήνων κρίσης του κατά τα άλλα σουρεαλιστή Μπρετόν.
Ο γράφων καταρχήν ξεκαθαρίζει ότι ψήφισε ''ναι'' στο απίθανο δημοψήφισμα του 2015,είναι συνεπής Μενουμευρωπαίος, θεωρεί ως μόνον εχθρόν αυτής της χώρας την εγγενή της πολιτική ηλιθιότητα και τον κακό εαυτό της και ουδένα φόβον του προξενούν οι κάθε είδους πνευματικώς ανάπηροι, ανεξαρτήτως της θέσεως που κατέχουν. Από εκεί όμως και μετά , έχοντας υπόψιν οτι την επόμενη ημέρα από την υπερψήφιση του ''όχι'', αυτό μετετράπη σε ''ναι'' από την ίδια κυβέρνηση που έκανε πολιτική της και σημαία το ''όχι'' και έχοντας υπόψιν επίσης τον κίνδυνο εθνικού Διχασμού και πείνας τύπου Βενεζουέλας που θα είχαμε σε περίπτωση που οι κυβερνώντες επέμεναν και υιοθετούσαν το ''όχι'', επισημαίνω οτι το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι οι Μενουμευρωπαίοι, αλλά οι Τζαμπαμάγκες που την κυβερνούν, οι πολιτικοί απατεώνες, οι ψεύτες ή και αυταπατώμενοι,οι οποίοι τολμούν να μας απειλούν κιόλας.
Αν οι σημερινοί κυβερνώντες δεν ήταν τόσο απασχολημένοι με καταλήψεις στα μαθητικά και φοιτητικά τους χρόνια και είχαν έστω στοιχειώδη κλασική παιδεία θα ήξεραν οτι ''ο άρχων ουκ αεί άρχει'' και οτι ΄΄οι κρίνοντες ωσαύτως κρίνονται''.Πλην όμως η αμάθεια,η αλαζονεία και ο αυταρχισμός της Αριστεράς(προάγγελος κάθε μορφής φασισμού) έφθασε στο σημείο να χωρίζει σε κατηγορίες τους πολίτες να διαιρεί τον λαό και να στρέφει την μία μερίδα εναντίον της άλλης(προάγγελος διχασμού και μακροπρόθεσμα εμφυλίου πολέμου).Είναι χαρακτηριστικό οτι ακόμα και το ΠΑΣΟΚ που στον καιρό της παντοδυναμίας του διέπρεψε στην τέχνη της κάθε είδους διαίρεσης των Ελλήνων σε''δικούς μας και μη''αντέδρασε και χαρακτήρισε την δήλωση Κυρίτση ως εμφυλιοπολεμική .
Οι δηλώσεις Κυρίτση δείχνουν και στον πιο δύσπιστο ότι η Αριστερά όχι μόνον δεν είναι φίλος του λαού, αλλά είναι και άκρως επικίνδυνη για την εθνική ενότητα,δηλαδή το μόνο που μπορεί να μας σώσει.Ο Κάτων,Ρωμαίος συγκλητικός,τελείωνε πάντα τους λόγους του στην Σύγκλητο με την φράση''η Καρχηδόνα πρέπει να καταστραφεί,delenda Karthago''.O γράφων επαναλαμβάνει το ίδιο για τον σύγχρονη μορφή του κακού μας εαυτού ,δηλαδή την Αριστερά ,τον αριστερό λαϊκισμό και την αριστερή τρομοκρατία που χρόνια τώρα αιματοκυλάει την Ελλάδα.Πρέπει να καταστραφούν ηθικά,συμβολικά,πολιτικά.
Ιωάννης Ξηρός
Ταξίαρχος ε.α.,Μέλος της Δράσης