Μαθητές και μαθήτριες του 5ου Γυμνασίου Τρικάλων, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος συμμετέχουν στην «ΩΡΑ ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ».

Η «ΩΡΑ ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ» είναι μια δράση παγκόσμιας ακτινοβολίας και στοχεύει να διαδώσει τον προγραμματισμό και τον ψηφιακό γραμματισμό σε όλους, με διασκεδαστικό και ενδιαφέροντα τρόπο.

Ο φετινός εορτασμός φέρει τον τίτλο «Δημιουργικότητα με Τεχνητή Νοημοσύνη (AI)» και υποστηρίζεται από περισσότερους από 20.000 εκπαιδευτικούς, 58.000 εθελοντές και 1,734,996,543 συμμετοχές .

Η «ΩΡΑ ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ» γιορτάζεται όλο το χρόνο, αλλά ειδικά τον Δεκέμβριο οι μαθητές/τριες μπορούν να συνδεθούν με εκατομμύρια μαθητές από όλο τον κόσμο, εορτάζοντας την εβδομάδα εκπαίδευσης της πληροφορικής με την Ώρα του Κώδικα.

Έτσι οι μαθητές/τριές μας, με την καθοδήγηση των καθηγητριών Πληροφορικής του Σχολείου κ. Βακουφτσή Παναγιώτα, κ. Καραγεώργου Ελευθερία, κ. Μυστακίδου Μαρίνα και κ. Σμιξιώτη Φανή συμμετείχαν με χαρά στη δράση, μυήθηκαν στα μυστικά του προγραμματισμού γράφοντας οι ίδιοι κώδικα και διαπίστωσαν πώς μπορούν να γίνουν δημιουργοί τεχνολογίας χρησιμοποιώντας εποικοδομητικά τον υπολογιστή και την την τεχνητή νοημοσύνη.

Για αυτούς τους λόγους, όλοι οι μαθητές/τριες αξίζει να πάρουν μέρος στη μεγαλύτερη εκπαιδευτική εκδήλωση στην Ιστορία: την Ώρα του Κώδικα.

Επισκεφθείτε τη σελίδα για περισσότερα: https://hourofcode.com/gr