Στο πλαίσιο του πλούσιου χριστουγεννιάτικου προγράμματος των ΚΔΑΠ Δήμου Τρικκαίων (ΟΜΟΝΟΙΑ – ΦΡΟΥΡΙΟ –ΣΤΑΘΜΟΣ ), το ξενόγλωσσο τμήμα επέλεξε να συνδυάσει την διδασκαλία των ξένων γλωσσών με την κατασκευή διοραμάτων. Δόθηκε, έτσι, μια νέα διάσταση στη δημιουργική απασχόληση των παιδιών.

Το φετινό διόραμα είναι ένα τρισδιάστατο μοντέλο - μινιατούρα που αναπαριστά μία χριστουγεννιάτικη σκηνή στο χειμερινό τοπίο του Μύλου Ματσόπουλου. Το διόραμα σχεδιάστηκε αποκλειστικά για τα ΚΔΑΠ του Δήμου Τρικκαίων από τον γραφίστα κ. Γ. Παπαστάθη.

Οι τρεις εκπαιδευτικοί με άξονα τα γαλλικά (κ. Δήμητρα Κούτσικου) ,τα γερμανικά (κ. Γλυκερία Στεφανή) και τα αγγλικά (κ. Ειρήνη Δημουλά ) καθοδήγησαν τα παιδιά σε αυτήν την υπέροχη διαδικασία δημιουργίας, φροντίζοντας για τη συνειδητή χρήση των ικανοτήτων τους στις τρεις ξένες γλώσσες.

Τα διοράματα εντάσσονται εδώ και χρόνια στις παιδαγωγικές εφαρμογές από τους εκπαιδευτικούς παγκοσμίως, καθώς απαιτούν δημιουργικότητα, συγκέντρωση και δυνατότητα επίλυσης προβλημάτων που αποτελούν δεξιότητες ζωής. Η δημιουργία διοράματος από την αρχή μέχρι το τέλος αναπτύσσει τις δεξιότητες των παιδιών στην παρατήρηση, τον πειραματισμό, την οργάνωση και την επικοινωνία.

Τα ΚΔΑΠ Δήμου Τρικκαίων (ΟΜΟΝΟΙΑ –ΦΡΟΥΡΙΟ –ΣΤΑΘΜΟΣ) συνεχίζουν να υποστηρίζουν την υιοθέτηση καινοτόμων εκπαιδευτικών πρακτικών και εργαλείων, με βασικό στόχο την χαρά και την πολύπλευρη ανάπτυξη των παιδιών.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων