Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας – Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 02 Ιουλίου το «Μεγάλο Καραγκούνικο Πανηγύρι», που διοργανώνει η Ένωση Καραγκούνηδων Ν. Τρικάλων στο πάρκο Ματσόπουλου με ώρα έναρξης στις 19.30.

Στην εκδήλωση, η οποία έχει την υποστήριξη και του Δήμου Τρικκαίων, θα συμμετέχουν δεκάδες πολιτιστικοί σύλλογοι, θα πραγματοποιηθούν πολλά δρώμενα σχετικά με το παραδοσιακό καραγκούνικο πανηγύρι, ενώ ασφαλώς δεν θα λείψει ο χορός και το λαϊκό γλέντι.

Αναφερόμενος στην εκδήλωση ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης σημείωσε πως «Για μία ακόμη φορά η Ένωση Καραγκούνηδων Ν. Τρικάλων έρχεται να μας προσφέρει μία ιδιαίτερη εκδήλωση, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να θυμηθούμε, να μάθουμε, να ταξιδέψουμε σε παλαιότερες εποχές, σε ήθη και έθιμα που χάνονται στο χρόνο. Η λαϊκή μας παράδοση είναι μία πολύτιμη παρακαταθήκη, που μας την εμπιστεύτηκαν οι πρόγονοί μας και εμείς καλούμαστε να την διατηρήσουμε, να διδαχθούμε, να μάθουμε μέσα από αυτή.

Ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός, η Περιφέρεια Θεσσαλίας και η Π.Ε. Τρικάλων, στεκόμαστε αρωγοί στις προσπάθειες των Συλλόγων για την διατήρηση της παράδοσης, την προώθηση του λαϊκού πολιτισμού, αλλά και την γενικότερη ανάπτυξη του πολιτιστικού μας κεφαλαίου σε όλα τα επίπεδα. Είμαστε έμπρακτα δίπλα τους, ενώ συνεχίζουμε με σχέδιο και προσήλωση έργα που ενισχύουν και αναδεικνύουν το πολιτιστικό μας απόθεμα».