Με χειμωνιάτικες θερμοκρασίες ξημέρωσε η Τετάρτη 29 Μαρτίου σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, με το θερμόμετρο να κατρακυλά αρκετά κάτω από το μηδέν κυρίως σε ορεινά τμήματα της χώρας. 

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr η χαμηλότερη ελάχιστη καταγράφηκε στο Σέλι και ήταν ίση με -7.9 βαθμούς Κελσίου. Στον σχετικό πίνακα παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί που κατέγραψαν τις χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες.

Στην πόλη των Τρικάλων το πρωί της Τετάρτης η θερμοκρασία έπεσε στους 1,4 βαθμούς Κελσίου, ενώ στο Χιονοδρομικό Κέντρο του Περτουλίου ο υδράργυρος έδειξε τους -6,1 βαθμούς. 

Οι ελάχιστες χαμηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν και αύριο Πέμπτη στην περιοχή, με το πρωινό να είναι αρκετά κρύο στα πεδινά και παγωμένο στα ορεινά του νομού. 

Σημαντική άνοδος της θερμοκρασίας αναμένεται από την Παρασκευή 31 Μαρτίου, με μέγιστες τιμές στην πόλη των Τρικάλων έως και 25 βαθμούς Κελσίου. Το Σαββατοκύριακο προβλέπεται με καλοκαιρία, ωστόσο από την Δευτέρα 3 Απριλίου ο καιρός χαλάει και πάλι με λίγες βροχές και πτώση της θερμοκρασίας.  

trikalaenimerosi.gr