Η Τομεακή Επιτροπή Τρικάλων του ΚΚΕ χαιρετίζει τους χιλιάδες ψηφοφόρους που ενίσχυσαν με την ψήφο τους το ΚΚΕ όλους όσους έδωσαν μαζί μας την μάχη για την εκλογική ενίσχυση του ΚΚΕ, τόσο πανελλαδικά όσο και στον νομό μας που από το 7,6% ανέβηκε στο 8,6%.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, "ο ληστρικός εκλογικός νόμος στέρησε την έδρα στα Τρίκαλα, την εκλογή κομμουνιστή βουλευτή στον Νομό μας, και συνολικά 6 έδρες από το Κόμμα μας. Αυτό είναι το αποτέλεσμα του περίφημου μπόνους που κλέβει 50 έδρες από τα μικρότερα κόμματα για να τις δώσει χάρισμα στο πρώτο Κόμμα.

Παρόλα αυτά μέσα στον συνολικά αρνητικό συσχετισμό δυνάμεων που συνεχίζει να παραμένει είναι θετικό και ελπιδοφόρο το γεγονός η δυναμική ανόδου της εκλογικής επιρροής του ΚΚΕ.

Και το χθεσινό αποτέλεσμα δείχνει ότι η ψήφος στο ΚΚΕ δεν είναι συγκυριακή δείχνει αγωνιστικούς δεσμούς που διευρύνονται και θα διευρυνθούν ακόμη περισσότερο.

Συνεχίζουμε αποφασιστικά.

Η επόμενη μέρα θα είναι δύσκολη για τον λαό. Το ΚΚΕ θα κάνει από αύριο κιόλας πράξη την δέσμευση του και θα βρεθεί στο μετερίζι μιας 100% μαχητικής εργατικής- λαϊκής αντιπολίτευσης.

Ο λαός να μην δείξει καμία αναμονή, καμία περίοδο χάριτος στην κυβέρνηση της ΝΔ ιδιαίτερα εκείνο το μεγάλο τμήμα που ψήφισε ΝΔ με βαριά καρδιά.

Από αύριο κιόλας ο λαός μας θα βρεθεί αντιμέτωπος με τα προαπαιτούμενα του νέου μνημονίου του Ταμείου Ανάκαμψης, του Συμφώνου Σταθερότητας, τους πλειστηριασμούς, το ενδεχόμενο μιας νέας καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, την βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στους πολεμικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ
Η απάντηση βρίσκεται στην ενίσχυση του ρεύματος αμφισβήτησης της αστικής πολιτικής συνολικά του ταξικού της χαρακτήρα και των κομμάτων που την υπηρετούν, τον οργανωμένο αγώνα , την συμμετοχή στο κίνημα, την συλλογική δράση και την ταξική πάλη.

Για να μεγαλώσει η αισιοδοξία και να αυξηθεί η ελπίδα.

Καλή δύναμη σε όλους. Συνεχίζουμε και θα τα καταφέρουμε".