Ανοιχτή πλατιά σύσκεψη διοργανώνει η Επιτροπή Πλημμυροπαθών Φαρκαδόνας την Κυριακή 10 Μάρτη στις 4 μ.μ. στο κέντρο Ίριδα απαιτώντας την κάλυψη των αναγκών των λαϊκών οικογενειών και την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν από τις πλημμύρες.

Η Επιτροπή στην ανακοίνωση - κάλεσμα, καταγγέλλει τη διακοπή της σίτισης αυτών που διαμένουν στη δομή Κουτσόχερου αλλά και τη στάση της Περιφέρειας Θεσσαλίας που εμφανίζεται σε τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι η συνέχιση της σίτισης είναι δικό της επίτευγμα, ενώ είναι κατάκτηση των πλημμυροπαθών που διαμένουν στη συγκεκριμένη δομή.

Μάλιστα, υπενθυμίζει ότι είναι η ίδια περιφερειακή αρχή που παρουσιάζει ούτε λίγο ούτε πολύ «ως χάρη» τη διαμονή αυτών των ανθρώπων στο Κουτσόχερο, κι ενώ έχασαν σπίτια, σοδειές, εργαλεία, μηχανήματα, υποδομές, δηλαδή τους κόπους μιας ζωής επειδή το κράτος, κυβέρνηση, περιφέρεια και δήμος- στάθηκαν απροετοίμαστοι και ανίκανοι να τους προστατέψουν από τη φυσική καταστροφή.

Η Επιτροπή σημειώνει ότι η επαναφορά της σίτισης επετεύχθη εξαιτίας της αντίδρασης των πλημμυροπαθών, της πίεσης που άσκησαν, της γενικής κατακραυγής των συντοπιτών τους και όχι στην καλή θέληση της περιφερειακής αρχής.

Καλεί σε μαζική συμμετοχή στη σύσκεψη της Κυριακής, όλους τους πλημμυροπαθείς της Φαρκαδόνας και των γύρω χωριών όλες τις επιτροπές πλημμυροπαθών της ευρύτερης περιοχής, τους μαζικούς φορείς και τα σωματεία και τους φορείς που έδειξαν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους.

Μόνο ενωμένοι και με δυναμικό και στοχευμένο αγώνα μπορούμε να φτιάξουμε τη ζωή μας και το μέλλον μας».