Yποψήφιος στο δήμο Πύλης με τον συνδυασμό του Θ. Χήρα κατέρχεται ο μαθηματικός Γιώργος Αναγνώστου. 

Σε κείμενό του αναφέρονται τα εξής: 

Συνδημότισσες και Συνδημότες του Δήμου Πύλης

Είμαι ο Γιώργος Αναγνώστου – Μαθηματικός, κάτοικος Αγίου Βησσαρίωνα και Παραμέρου

Αισθάνομαι τυχερός για τα βιώματα από την Ορεινή Πατρίδα στην οποία γεννήθηκα και μεγάλωσα, όπως επίσης και για την αποδοχή από τους ανθρώπους του κάμπου και των ριζών του Δήμου μας, οι οποίοι μας φιλοξένησαν – εμάς τους ορεινούς – στη συνέχεια.

Στην κοινωνική μου διαδρομή, μου δόθηκε η ευκαιρία να υπηρετήσω τα κοινά από θέσεις μέλους Δ.Σ. σε Κοινότητα, Συλλόγους και Δήμο Πινδέων όπως και Προέδρου Κοινότητας Παραμέρου (μία φορά και νομίζω ότι ήταν αρκετή) και Προέδρου για δύο θητείες του Κυνηγετικού Συλλόγου Πύλης, – με τον δικό μου τρόπο τον οποίο αξιολόγησαν, όσοι τουλάχιστο με γνωρίζουν.

Πήρα την απόφαση να συμμετέχω σ’ αυτές τις Δημοτικές εκλογές μετά από ώριμη σκέψη και συζήτηση με συνδημότες, θεωρώντας χρέος μου να βοηθήσω ώστε να εκφραστούν εκλογικά, μέσα από τη δική μου υποψηφιότητα, άνθρωποι με τις ίδιες ανησυχίες, αγωνίες και προβληματισμούς για τα κοινά. Ξεκαθαρίζω εξ αρχής ότι εκτιμώ την προσπάθεια και το δικαίωμα όλων των υποψηφίων ανεξαιρέτως και τους εύχομαι καλό αγώνα, αλλά όμως ΕΝΤΙΜΟ. Θεωρώντας πως η Διοίκηση ενός Δήμου δεν είναι «ενός ανδρός αρχή», δηλαδή μόνο ευθύνη του Δημάρχου, θα παραθέσω κάποιες σκέψεις μου για τις Δημοτικές αρχές γενικά.

Αρχικά, θεωρώ μέγα πρόβλημα το να γιγαντώνονται επικίνδυνα, ένα κατεστημένο, ένα καθεστώς, ένα δούναι και λαβείν, με περιστροφή γύρω από τα ίδια και τα ίδια πρόσωπα και με ανεξήγητες συμμαχίες κάποιες φορές. Εκτός από κάποιες εξαιρέσεις – όπως π.χ. νέοι άνθρωποι, Πρόεδροι σ΄όλο το φάσμα του Δήμου – στις περισσότερες περιπτώσεις φαίνονται υποψηφιότητες οι ίδιες και ίδιες εδώ και δεκαετίες. Επαγγελματίες, θα ‘λεγα κάποιοι της πολιτικής εξουσίας, βρίσκουν τον «τρόπο»(έχουν αυτή την εμπειρία), να βγαίνουν μια ζωή μπροστά και φυσικά απέναντι στην οποιαδήποτε φιλοδοξία, νέων ανθρώπων που θα είχαν σίγουρα καλύτερο όραμα για τον τόπο τους και εννοείται καλύτερες προθέσεις και ανιδιοτέλεια.

Αποτέλεσμα, να μην μπορούν οι νέοι με την ορμή και τη θέληση που θα διέθεταν, να μπολιαστούν με τα χωριά τους και να υλοποιήσουν τις ιδέες τους, για το γνήσιο καλό του τόπου τους.

Επίσης εκτιμώ την προσπάθεια, και θεωρώ ότι είναι καθήκον τους, των εργολάβων της περιοχής μας, των υπεργολάβων, των εμπειροτεχνών, των εποχιακών συμβασιούχων κλπ να προσδοκούν να δουλέψουν για την οικογένειά τους. Και θεωρώ πως όλοι αυτοί και ειδικότερα οι οικονομικά ασθενέστεροι συνδημότες μας, θα ‘πρεπε να τυγχάνουν περισσότερου σεβασμού του εργοδότη – Δήμου, και να μην εκτίθενται με άβολες υποψηφιότητες. Η καθημερινότητα των Δημοτών είναι όντως προτεραιότητα. Η ανάπτυξη ενός Δήμου όμως δεν αρκείται στην απλή διαχείριση. Θέλει όραμα, τεχνογνωσία, παρακολούθηση προγραμμάτων, μελέτες και διεκδίκηση έργων, για όλους τους πολίτες. Θέλει ισχυρές θέσεις απέναντι στην οποιαδήποτε επιχειρούμενη εκμετάλλευση κάποιων επιτήδειων ιδιωτών (βλέπε Αιολικά). Θέλει προσπάθεια και ιδέες ειδικά για την έγκαιρη αποτροπή της διαφαινόμενης ερημοποίησης του Ορεινού Όγκου. Θέλει ήθος, πάθος για προσφορά και ανιδιοτέλεια από όλους τους υποψηφίους.

Επίσης ΔΕΝ θέλει πιέσεις, εκβιασμούς, αποκλεισμούς και συναλλαγή.

Σε ότι με αφορά, τα βασικά στοιχεία που έχω να καταθέσω στην κρίση των συνδημοτών μου, είναι μια απλή και συγκεκριμένη προσωπικότητα, όπως επίσης και μια συγκεκριμένη στάση ζωής και άποψη για τα κοινά, γνωστή τόσο στα χωριά μου όσο και σε πολλούς συνδημότες μου. Οι μικρές, όμορφες αλλά δυσκολεμένες κοινωνίες μας, δεν χρωστάνε τίποτα σε μας τους κάποιας ηλικίας. Εμείς τους χρωστάμε και όσο μας επιτρέπεται ακόμα πρέπει να τις βοηθήσουμε και ιδιαίτερα τη Νέα Γενιά για σωστό και αισιόδοξο Βηματισμό.

Σίγουρα υπάρχουν πάρα πολλά ακόμα που θα μπορούσαν να ειπωθούν. Μέχρι τις εκλογές έχουμε χρόνο να τα πούμε και αναλυτικότερα.

Με αυτές τις λίγες αρχικά σκέψεις και επισημάνσεις, αποφάσισα να είμαι υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές, και στη διάθεση του συνδυασμού «ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» με επικεφαλής τον κ. Χήρα Θεόδωρο, για να χει το Μέλλον μας – Ελπίδα. Εύχομαι σ’ όλους μας, σωματική και ψυχική υγεία, ελεύθερο πνεύμα και ήσυχη συνείδηση.

Καλό Αγώνα σ’ όλους!