Μια σημαντική επιστημονική - ενημερωτική εκδήλωση με την συμμετοχή πέντε κορυφαίων πανεπιστημιακών καθηγητών συνδιοργανώνουν ο σύλλογος «ΟιΦίλοι του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Τρικάλων» και ο Δήμος Τρικκαίων. Το θέμα της εκδήλωσης είναι «Διατροφή και Υγεία» και θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024 στις 20:00, στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρικκαίων «Αθανάσιος Τριγώνης».

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Γουργουλιάνης Κώστας, τ. Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, η κ. Ψαλτοπούλου Ντόρα καθηγήτρια Θεραπευτικής, Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο καθηγητής Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Τζαβέλας Ηλίας, η αναπληρώτρια καθηγήτρια του τμήματος Επιστήμης, Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού κ. Δελή Χαρά και η κ. Γκορτζή Όλγα καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, τ. Πρόεδρος του Τμήματος Διαιτολογίας και Διατροφής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Τα θέματα των ομιλιών των καθηγητών έχουν ως εξής:

  • Λοιμώξεις του αναπνευστικού και Διατροφή: Δρ. Γουργουλιάνης Κωνσταντίνος, Καθηγητής ΠΘ
  • Διατροφή και Καρκίνος: Δρ. Ψαλτοπούλου Ντόρα, Καθηγήτρια ΕΚΠΑ
  • Αλκοόλ ως μέρος της διατροφής: Δρ. Τζαβέλλας Ηλίας, Aν. Καθηγητής ΕΚΠΑ
  • Οξειδωτικό Στρες, Άσκηση και Συμπληρώματα Διατροφής: Δρ. Δελή Χαρά, Καθηγήτρια, Αν. Καθηγήτρια ΠΘ
  • Έρευνα και Ανάπτυξη Λειτουργικών Τροφίμων και Διατροφικές Παρεμβάσεις (Μελέτη περίπτωσης σε ασθενείς με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου ΙΙ): Δρ. Όλγα Γκορτζή, Καθηγήτρια ΠΘ 

Την εκδήλωση θα παρουσιάσει ο Αλέξης Κωστάλας.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων