Το ημερολόγιο του 2024 που εκδόθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας με κονδύλια του ΕΣΠΑ, δεν περιλαμβάνει το editorial του νέου περιφερειάρχη Δημήτρη Κουρέτα, αλλά του Κώστα Αγοραστού, που δεν είναι πλέον περιφερειάρχης.

Το ημερολόγιο στην έκδοση του οποίου υπήρξε εμπλοκή υπηρεσιακών παραγόντων που διαχειρίζονται τα κονδύλια του ΕΣΠΑ και προχωρούν στις αναθέσεις, κυκλοφόρησε και μόλις έγινε αντιληπτό από τον κ. Κουρέτα προκλήθηκε, όπως ηταν αναμενόμενο σύγκρουση.

Το ημερολόγιο τυπώθηκε σε 1500 κομμάτια, με 19.950 ευρώ χωρίς ΦΠΑ, σε εταιρεία που έχει αναλάβει πολλές εκτυπώσεις από την Περιφέρεια και άρχισε να διανέμεται προκαλώντας τεράστιο πρόβλημα στις σχέσεις του νυν και του πρώην περιφερειάρχη. Για την ανάθεση κλήθηκαν τρεις εταιρείες να δώσουν προσφορές και η συγκεκριμένη έδωσε την μικρότερη.

Η απόφαση ανάθεσης έγινε την 1η Δεκεμβρίου, δηλαδή σχεδόν τρεις μήνες μετά τις εκλογές, οπότε ο κ. Κουρέτας ηταν έτοιμος να αναλάβει την ηγεσία της Περιφέρειας.

Υποχρέωση του επιχειρηματία ήταν να παραδώσει το ημερολόγιο στη Διαχειριστική Αρχή του ΕΣΠΑ που το χρηματοδότησε με ευρωπαϊκά κονδύλια μέσα σε 20 ημέρες και μόλις παραλήφθηκε αμέσως κυκλοφόρησε.

Ο κ. Κουρέτας απαίτησε όπως ήταν αναμενόμενο να αποσυρθεί άμεσα το ημερολόγιο και να εκδοθεί νέο ενώ εκτιμήθηκε ότι δεν υπάρχει μόνο “πολιτικό πρόβλημα” καθώς ο κ. Αγοραστός προχώρησε σε μια ” αδιανόητη πολιτικά κίνηση” όπως την χαρακτήρισαν, ενώ τόνισαν πως  και “οι υπηρεσιακοί παράγοντες που είχαν εμπλοκή με την έκδοση υπονόμευσαν ανοιχτά και εσκεμμένα τον κ. Κουρέτα” ο οποίος “δεν είχε λάβει καμία γνώση για την έκδοση ημερολογίου με κονδύλια του ΕΣΠΑ για λογαριασμό του κ. Αγοραστού”.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ (gegonota.news)