H Τρικαλινή Λέσχη Προβληματισμού υλοποιώντας τον σχεδιασμό των δράσεων της Δ’ Περιόδου (10/23 – 6/24) διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο “Η Επίδραση της Μουσικής στην Ποιότητα Ζωής”, την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 11.00 το πρωί στο Μουσείο Τσιτσάνη. 

Εισηγητές στην εκδήλωση είναι ο π. εξάρχων της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών – ΚΟΑ κ. Δημήτρης Σέμσης, επί σειρά ετών πρωταγωνιστής σε μουσικά σύνολα του εσωτερικού και εξωτερικού, καλλιτεχνικός – μουσικός διευθυντής της camerata junior του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Αθηνών, και ο διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Βιέννης κ. Αγαθοκλής Αζέλης, ο οποίος διετέλεσε Υποδιευθυντής στο Μουσικό Σχολείο Τρικάλων και σήμερα υπηρετεί ως Σύμβουλος Εκπαίδευσης Φιλολόγων Τρικάλων.

Και οι δύο βοήθησαν εμπράκτως στην εδραίωση της προσπάθειας του ΣΦΜΤ για την σύσταση και λειτουργία της Συμφωνικής ορχήστρας Νέων Τρικάλων. 

Ιδιαίτερη τιμή και χαρά θα αποτελέσει και η συμμετοχή του κ. Αθανάσιου Δρίτσα ο οποίος θα παραστεί στην εκδήλωση μέσω της πλατφόρμας zoom. Ο κ. Δρίτσας είναι Καρδιολόγος, Αναπληρωτής Διευθυντής-Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, Συνθέτης και Συγγραφέας. 

Οι εισηγητές με τις σύντομες εισηγήσεις των και τον συνακόλουθο διάλογο με το κοινό αποβλέπουν στην ανάπτυξη προβληματισμού για το πώς η Μουσική Παιδεία διαμορφώνει ευτυχισμένα παιδιά και στην συνέχεια στέρεες και ευτυχισμένες οικογένειες, καθώς και μια ποιότητα ζωής η οποία μέσα από την υπέρβαση των δυσκολιών της καθημερινότητας οδηγεί σε δημιουργικές διαδρομές για την επίτευξη υψηλών στόχων σε προσωπικό, οικογενειακό και ευρύτερα κοινωνικό επίπεδο.