Πυκνές χιονοπτώσεις σημειώνονται στα ορεινά του νομού Τρικάλων σε μεγαλύτερα υψόμετρα από το βράδυ της Δευτέρας. Το Περτούλι, το Χιονοδρομικό Κέντρο, το Χαλίκι, το καταφύγιο του Κόζιακα έχουν ντυθεί στα λευκά, ενώ τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενίσουν από τα ξημερώματα της Τετάρτης. 

Στα πεδινά του νομού από το βράδυ της Δευτέρας βρέχει και σύμφωνα με την πρόγνωση του meteo.gr., οι βροχοπτώσεις προβλέπεται πως θα σταματήσουν το βράδυ της σημερινής ημέρας, Τρίτης 9 Ιανουαρίου. Η θερμοκρασία έχει σημειώσει βουτιά με το τσουχτερό κρύο να είναι αισθητό από τις πρωινές ώρες. 

Η αλλαγή του καιρού φαίνεται πως θα έχει διάρκεια αφού οι χαμηλές τιμές του υδραργύρου θα διατηρηθούν μέχρι και το τέλος της εβδομάδας. Ακόμη και στην πόλη των Τρικάλων το θερμόμετρο αναμένεται να πέσει κάτω από τους μηδέν βαθμούς Κελσίου τις πρωινές και βραδινές ώρες από αύριο Τετάρτη, ενώ νέα περαιτέρω πτώση προβλέπεται από την Παρασκευή. Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις ένα νέο πολικό κύμα θα "χτυπήσει" την χώρα, με βοριάδες, παγετό και χιόνια ακόμη και σε χαμηλότερα υψόμετρα στα κεντρικά και ανατολικά.   

trikalaenimerosi.gr