Την κατάληψη του τμήματος Διαιτολογίας και Διατροφολογίας της Σχολής Επιστημών Φυσικής Αγωγής, Αθλητισμού και Διαιτολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που εδρεύει στα Τρίκαλα αποφάσισαν οι φοιτητές του, που αντιδρούν στην ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων.

Η κατάληψη που ξεκίνησε την Δευτέρα 29 Ιανουαρίου θα διαρκέσει μέχρι και την Πέμπτη 1η Φεβρουαρίου, ημέρα της πραγματοποίησης του Πανελλαδικού Πανεκπαιδευτικού Συλλαλητηρίου στα Προπύλαια στην Αθήνα, όπου θα συμμετέχει και ο Φοιτητικός Σύλλογος του Τμήματος Διαιτολογίας & Διατροφολογίας. 

Όπως αναφέρουν οι φοιτητές στην ανακοίνωσή τους:

Χαιρετίζουμε το κύμα των Φοιτητικών Καταλήψεων (περισσότερες από 150 καταλήψεις ακαδημαϊκών ιδρυμάτων) και τους Φοιτητικούς Αγώνες συνολικά. Στο πλαίσιο αυτό, διανύουμε μια ιστορική απόφαση για το φοιτητικό κίνημα.  στα Τρίκαλα έδωσε ξεκάθαρο μήνυμα εναντίωσης στην ιδιωτικοποίηση των Πανεπιστημίων και στην εμπορευματοποίηση της γνώσης.

Αποφασίστηκε κλείσιμο του Τμήματος με 104 άτομα (130 άτομα σύνολο) υπέρ της κατάληψης. Πρόκειται για την πρώτη κατάληψη ακαδημαϊκού ιδρύματος στα Τρίκαλα Θεσσαλίας από την δημιουργία του πρώτου τμήματος (Τ.Ε.Φ.Α.Α.) στην πόλη, το 1994. Η αγανάκτηση γενικεύεται και στην επαρχία, επεκτείνοντας τον φοιτητικό αγώνα από τα μεγάλα αστικά κέντρα και στη περιφέρεια. Το ποτάμι μεγαλώνει και πίσω δε γυρνά!

Ο Φοιτητικός Σύλλογος του Τμήματος Διαιτολογίας του Διατροφολογίας ταυτοχρόνως με την απόσυρση του νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, ζητά:

- Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο ‘’Ελεύθερα Πανεπιστήμια’’.

- Όχι νομιμοποίηση της ιδιωτικοποίησης των πανεπιστημίων και διατήρηση της γνώσης ως δημόσιο αγαθό.

- Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης στο ύψος των αναγκών των φοιτητών.

- Ποιοτική και δωρεάν σίτιση για όλες και όλους τους φοιτητ(ρι)ες.

- Δωρεάν μετακινήσεις για εντός και εκτός Τρικάλων για τους φοιτητές.

- Ανέγερση φοιτητικών ποιοτικών εστιών.

- Δημιουργία κτηρίου που καλύπτει τις ακαδημαϊκές ανάγκες των φοιτητών και των ερευνητών με όλο τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

- Άμεσες μονιμοποιήσεις των συμβασιούχων εργαζόμενων και πρόσληψη νέων για να σταματήσει η υποστελέχωση των ακαδημαϊκών μας ιδρυμάτων.

trikalaenimerosi.gr