Στα Τρίκαλα βρίσκεται σήμερα Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2023 ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Τριαντόπουλος, ο οποίος επισκέπτεται την πόλη προσκεκλημένος της ΔΕΕΠ Νέας Δημοκρατίας Τρικάλων. Σκοπός της επίσκεψής του η συμμετοχή του σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του κόμματος για τα θέματα των πλημμυροπαθών του Νομού.

Κατά την επίσκεψή του στα Τρίκαλα ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Τρικκαίων Νίκο Σακκά το πρωί της Πέμπτης στο Δημαρχείο της πόλης. Στη συνάντηση, που έγινε σε εξαιρετικό κλίμα όπως σημειώνει από την πλευρά του ο Δήμος Τρικκαίων, συζητήθηκε πλήθος θεμάτων που αφορούν στους τρόπους ενίσχυσης του Δήμου Τρικκαίων. 

Όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου του Δ.Τρικκαίων, ο κ. Σακκάς επέδωσε κοστολογημένο υπόμνημα με έργα, δράσεις - και τις αναγκαίες για την υλοποίησή τους χρηματοδοτήσεις -, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι παρεμβάσεις σε όλον τον Δήμο. Κυρίαρχο μέλημα, τα έργα που θα αποκαταστήσουν τις καταστροφές που άφησε πίσω του ο Daniel σε πολλές περιοχές του Δήμου Τρικκαίων. Σε αυτό το πεδίο συμφωνήθηκε ο τρόπος, με τον οποίο θα προχωρήσουν ταχύτερα οι διαδικασίες για την ενίσχυση του Δήμου.

Ο κ. Σακκάς, επίσης, ευχαρίστησε τον Υφυπουργό για τη συνδρομή του σε όλα τα ζητήματα που απαιτήθηκε, κυρίως, δε, στη στεγαστική αποκατάσταση, τονίζοντας την  αντίληψη που διαθέτει ως προς την ουσία των προβλημάτων που αναδεικνύονται. Ο κ. Τριαντόπουλος από την πλευρά του, σε δηλώσεις του εξήρε την άψογη και υποδειγματική, όπως τόνισε, συνεργασία με τον Δήμο Τρικκαίων, ειδικά στα θέματα της στεγαστικής αποκατάστασης, ευχόμενος «καλή δύναμη» στη νέα δημοτική αρχή.

Στη συνάντηση, επίσης, παρέστησαν οι αντιδήμαρχοι Τρικκαίων Σοφία Αλεστά και Παναγιώτης Ντιντής, η προϊσταμένη τη Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Τρικκαίων κ. Θεοδ. Σαργιώτη και ο γενικός γραμματέας του Δήμου κ. Θωμάς Παπασίκας.

trikalaenimerosi.gr