Δεν συζητήθηκε τελικώς στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δ.Τρικκαίων το βράδυ της Τετάρτης το θέμα της επαναφοράς ή μη του τρένου από το Πάρκο Ματσόπουλου στην πλατεία Πούλιου, το οποίο ως ερώτημα υποβλήθηκε από τον πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων Σιδηροδρόμου Τρικάλων, Βασίλη Τριανταφύλλου. 

Η πλειοψηφία των μελών του Δ.Σ. έκρινε πως το θέμα δεν είναι κατεπείγον οπότε δεν μπορεί να συζητηθεί ως εκτός ημερήσιας διάταξης και έτσι μεταφέρθηκε στην επόμενη συνεδρίαση. Αναφερόμενος στο ζήτημα ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Γιώργος Παναγιώτου, επεσήμανε πως μέχρι την επόμενη συζήτηση θα υπάρχει ο απαιτούμενος χρόνος έτσι ώστε να έχουν βρεθεί και να γνωστοποιηθούν στη συνέχεια όλα εκείνα τα στοιχεία της παραχώρησης του τρένου στον Σύλλογο όπως και της χωροθέτησής του. Μέχρι στιγμής το μοναδικό στοιχείο που υπάρχει είναι η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του 2008 για την παραχώρηση χρήσης του τρένου μέχρι το 2010. Έκτοτε, δεν υπάρχει καμία άλλη απόφαση τόσο για την παραχώρησή του, όσο και για την χωροθέτησή του. 

Η αναβολή της συζήτησης του θέματος του Σ.Φ.Σ.Τ και η παραπομπή του στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου δυσαρέστησε τα μέλη του Συλλόγου, τα οποία σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν τα εξής: 

Παρά την ερώτηση που υποβλήθηκε την Τρίτη απ' τον πρόεδρο του ΣΦΣΤ προς το δημοτικό συμβούλιο, η πλειοψηφία του ΔΣ αποφάσισε να μην συζητηθεί το θέμα στη συνεδρίαση της Τετάρτης, γιατί δεν το έκρινε επείγον και γιατί δεν έχει βρει λέει ακόμα όλα τα ντοκουμέντα για το ιστορικό της υπόθεσης όπως απόφαση χωροθέτησης κλπ.

Ο Σύλλογός μας βέβαια θεωρεί το θέμα πολύ επείγον γιατί αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να λειτουργήσει και γιατί περιουσιακά στοιχεία του συλλόγου που αποκτήθηκαν με πολύ κόπο βρίσκονται σκόρπια εδώ κι εκεί και κινδυνεύουν να χαθούν ή και να καταστραφούν.

Αν εμείς αγαπητοί κύριοι της πλειοψηφίας λειτουργούσαμε με τις δικές σας τυπικότητες τίποτα από όλα αυτά που πετύχαμε δεν θα είχε γίνει ως τώρα.

Ότι φτιάξαμε το φτιάξαμε γιατί πάντα κυνηγούσαμε την ουσία.

Η κοινωνία όμως γνωρίζει βλέπει και κρίνει.

Αξίζει να σημειωθεί πως στη σύντομη τοποθέτησή του για το αίτημα του Σ.Φ.Σ.Τ. ο Δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου, εμφανίστηκε πρόθυμος και συναινετικός ώστε να βρεθεί η καλύτερη λύση και για τις δύο πλευρές μέσα από έναν γόνιμο διάλογο. Όπως χαρακτηριστικά είπε, δεν θεωρώ καν πως θα χρειαστεί το θέμα να έρθει στην επόμενη συνεδρίαση προς συζήτηση. 

Σ.Τ., trikalaenimerosi.gr