Σταθερές παραμένουν τις τελευταίες εβδομάδες οι τιμές των καυσίμων κίνησης και του πετρελαίου θέρμανσης διατηρώντας μια... ροή στην εγχώρια ζήτηση.

Όπως συνέβη και τον προηγούμενο μήνα η ζήτηση για τα καύσιμα κίνησης κινείται ανοδικά σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα αλλά «παγωμένη» παραμένει η ζήτηση για το πετρέλαιο θέρμανσης με τις παραγγελίες να έχουν ανακάμψει μόλις πριν από λίγες ημέρες.

Η παρατεταμένη καλοκαιρία και τα σύντομα μέχρι στιγμής «διαλείμματα» κακοκαιρίας δεν ενθαρρύνουν την αγορά μεγάλων ποσοτήτων πετρελαίου θέρμανσης.

Παρά το γεγονός ότι η τιμή είναι σχετικά ελκυστική, στα 1,277 ευρώ το λίτρο από 1,283 πριν από μία εβδομάδα, τα νοικοκυριά κάνουν συγκρατημένες παραγγελίες με αποτέλεσμα η πτώση στην ζήτηση να τείνει να ξεπεράσει το 40%, το οποίο είχε καταγραφεί το Νοέμβριο.

Όσον αφορά στα καύσιμα κίνησης, οι τιμές κινούνται σταθερά κοντά στα 1,81 ευρώ το λίτρο για την βενζίνη και στα 1,64 για το πετρέλαιο κίνησης και καταγράφουν μικρή πτώση τις τελευταίες τρεις εβδομάδες αλλά αυτή η τάση θα μπορούσε να ανατραπεί χωρίς ωστόσο να συντελεστούν θεαματικές αλλαγές.

(*) Στο νομό Τρικάλων, σύμφωνα με την τελευταία καταγραφή, η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης κυμαίνεται στα 1,260 ευρώ το λίτρο, της αμόλυβδης βενζίνης στα 1,80 ευρώ το λίτρο και του πετρελαίου θέρμανσης στα 1,62 ευρώ το λίτρο.

trikalaenimerosi.gr (Mε πληροφορίες από insider.gr)