Στους 0,5 βαθμούς Κελσίου κατρακύλησε ο υδράργυρος στο Περτούλι το πρωί της Τετάρτης 19 Οκτωβρίου. 

Είναι η χαμηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί στα ορεινά των Τρικάλων με την έλευση του φθινοπώρου, ενώ το σημερινό πρωινό είναι από τα πιο κρύα στην χώρα καθώς καταγράφηκαν οι πρώτες αρνητικές τιμές κυρίως σε περιοχές της Μακεδονίας. 

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, χαμηλές ελάχιστες θερμοκρασίες σημειώθηκαν το πρωί της Τετάρτης 19/10, όπου ο υδράργυρος έπεσε έως και στους -3.5 βαθμούς Κελσίου.

Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί που κατέγραψαν τις χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες.

Το κρύο, ωστόσο, είναι αισθητό και στα πεδινά του νομού Τρικάλων, αφού οι ελάχιστες τιμές βρίσκονται κάτω από τους 10 βαθμούς Κελσίου. 

Και σήμερα η πόλη των Τρικάλων ξημέρωσε με 9 βαθμούς, ενώ σχεδόν η ίδια θερμοκρασία καταγράφεται και αργά το βράδυ. Οι χαμηλές τιμές θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες, ενώ την Παρασκευή αναμένεται περαιτέρω πτώση του υδραργύρου. 

Από την Κυριακή, όμως, το θερμόμετρο θα ανέβει σημαντικά φτάνοντας στην πόλη των Τρικάλων μέχρι και τους 27 βαθμούς, καθώς, όπως λένε οι μετεωρολόγοι, έρχεται το καλοκαιράκι του Αγίου Δημητρίου. 

trikalaenimerosi.gr