Μεγάλη και αρκετά έντονη συζήτηση έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τρικκαίων το βράδυ της Πέμπτης 4 Αυγούστου, σχετικώς με την αλλαγή του ονόματος σε τμήμα της οδού Μακεδονίας σε οδό Αγίου Νεκταρίου. 

Όπως εισηγήθηκε στο σώμα ο αντιδήμαρχος Απόστολος Παππάς, η μετονομασία αποτελεί αίτημα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου και αφορά στο κομμάτι της οδού Μακεδονίας από τη συμβολή της με την οδό 5ου Συντάγματος έως και το τέλος της στην εθνική οδό. 

Την διαφωνία του εξέφρασε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Κωνσταντίνος Κρεμμύδας, καθώς όπως υποστήριξε δεν υπάρχει κάποιος ουσιαστικός λόγος για την συγκεκριμένη αλλαγή. Αρκετά επιφυλακτικός με την αλλαγή του ονόματος στο συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου ήταν ο δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου, ο οποίος εισηγήθηκε την αναβολή συζήτησης του θέματος. Τόσο για να υπάρξουν νέες προτάσεις στην επόμενη συνεδρίαση, όσο και για να πέσουν οι τόνοι, αφού το θέμα δημιούργησε αρκετή ένταση με τον κύριο Παππά να υποστηρίζει πως θα πρέπει να γίνει αποδεκτό το αίτημα του Ιερού Ναού και πως οι όποιες ενστάσεις απορρέουν από τον θρησκευτικό χαρακτήρα του ζητήματος. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, εάν επρόκειτο για οποιοδήποτε άλλο όνομα δεν θα υπήρχαν διαφωνίες. 

Αξίζει να σημειωθεί πως αναστάτωση δημιουργήθηκε και στην διαδικασία της ψηφοφορίας περί αναβολής του θέματος, αφού από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου απουσίαζαν κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι, οι οποίοι ωστόσο βρίσκονταν εντός του Δημαρχείου. Για την ψηφοφορία τους φώναξε ο δήμαρχος, βγαίνοντας από την αίθουσα, με την αντιπολίτευση και συγκεκριμένα τον κύριο Στέφανο Βαβύλη να διαμαρτύρεται για την διαδικασία. Τελικώς, το θέμα αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία να συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. 

Ενδεχομένως, να συζητηθούν οι ιδέες που έπεσαν στο τραπέζι από τον Δ.Παπαστεργίου. Της ονομασίας της περιφερειακής οδού Τρικάλων σε Αγίου Νεκταρίου, αφού βρίσκεται δίπλα στον ναό, ή εκείνης του κυκλικού κόμβου που θα κατασκευαστεί από την Περιφέρεια Θεσσαλίας στο συγκεκριμένο σημείο του δρόμου, με το όνομα του αγίου.  

trikalaenimerosi.gr