Νέα κινητοποίηση, την τρίτη κατά, σειρά πραγματοποίησαν σήμερα στα Τρίκαλα, φοιτητές μαζί με εκπαιδευτικούς, ενάντια στο νομοσχέδιο ίδρυσης μη κρατικών πανεπιστημίων.

Οι σπουδαστές του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού και του Τμήματος Διαιτολογίας και Διατροφολογίας, υπερασπίστηκαν τον δημόσιο χαρακτήρα των πανεπιστημίων ζητώντας από την κυβέρνηση την απόσυρση του νομοσχεδίου.

Τρίκαλα: Νέο συλλαλητήριο κατά των μη κρατικών πανεπιστημίων
Τρίκαλα: Νέο συλλαλητήριο κατά των μη κρατικών πανεπιστημίων

Όπως κατήγγειλαν οι φοιτητές, “με το νομοσχέδιο καταργείται στην ουσία ο δημόσιος και δωρεάν χαρακτήρας της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, απαξιώνοντας παράλληλα τα πτυχία των δημοσίων πανεπιστημίων και διαλύοντας τα επαγγελματικά δικαιώματα πολλών σχολών…“.

Όπως και στις προηγούμενες κινητοποιήσεις τους, οι φοιτητές και οι εκπαιδευτικοί στα Τρίκαλα επισήμαναν ότι από την ίδρυση των ιδιωτικών πανεπιστημίων δεν έχει τίποτα να κερδίσει το μεγαλύτερο μέρος του κοινωνικού συνόλου, αφού “στην ουσία θα μπορούν να σπουδάζουν σε αυτά μόνο εκείνοι που η τσέπη τους αντέχει τα δίδακτρα“, καταγγέλοντας ευθέως την στήριξη της κυβέρνησης σε ιδιοκτήτες κολεγίων.

Τρίκαλα: Νέο συλλαλητήριο κατά των μη κρατικών πανεπιστημίων

Καταληκτικά, οι διαμαρτυρόμενοι σημείωσαν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους για διατήρηση αποκλειστικά δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης, απαιτώντας την αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό και την ενίσχυση με διδακτικό και διοικητικό προσωπικό όλων των πανεπιστημίων της χώρας.

Τρίκαλα: Νέο συλλαλητήριο κατά των μη κρατικών πανεπιστημίων

Να προστεθεί ότι, της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ρήγα Φεραίου, ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, η όποια κατέληξε στο κτίριο του Τμήματος Διαιτολογίας και Διατροφολογίας.

Αλέξανδρος Ζαούτσος, ertnews.gr