Με έγγραφό του προς τον Δήμο Τρικκαίων στις 20 Φεβρουαρίου 2023, ο Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδος ζητά την επιστροφή του μουσειακού συρμού στην πλατεία Πούλιου από το πάρκο Ματσόπουλου, όπου είχε μεταφερθεί για την διοργάνωση του Μύλου των Ξωτικών τα Χριστούγεννα του 2022. Ο ΟΣΕ στην επιστολή του διευκρινίζοντας τους λόγους για τους οποίους διέθεσε το 2002 στο Δήμο μονάδες μουσειακού τροχαίου υλικού, ζητά την άμεση επιστροφή τους στον χώρο που φιλοξενούνταν για 20 περίπου χρόνια. 

Το συγκεκριμένο έγγραφο δίνει στη δημοσιότητα ο Σύλλογος Φίλων Σιδηροδρόμου Τρικάλων, που αντιδρά έντονα στην άρνηση της Δημοτικής Αρχής να επιστρέψει το τρένο, που ταυτοχρόνως αποτελούσε τα γραφεία του.

Το θέμα που απασχολεί την πόλη έφτασε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τετάρτης 15 Φεβρουαρίου από τα μέλη του Συλλόγου χωρίς ωστόσο να συζητηθεί, αφού παραπέμφθηκε στην επόμενη που πρόκειται να γίνει την Πέμπτη 23 Μαρτίου.

Όπως επισημαίνει ο ΣΦΣΤ, ενόψει της μεθαυριανής συνεδρίασης καθολικό είναι πια το αίτημα φορέων και πολιτών της πόλης και όχι μόνο για την επιστροφή του τρένου στην πλατεία Πούλιου απέναντι από τον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης μας.
Δίνουμε στη δημοσιότητα και έγγραφο του ΟΣΕ προς τον δήμο Τρικκαίων από τις 20 Φεβρουαρίου, με το οποίο και ο ΟΣΕ, όσο πιο επίσημα γίνεται, ξεκαθαρίζει τη θέση του για το ζήτημα αυτό. Ζητά δηλαδή να επιστρέψει αμέσως το τρένο στη θέση για την οποία και μόνο δόθηκε απ' τον οργανισμό.

Δείτε το έγγραφο του ΟΣΕ

trikalaenimerosi.gr