Προσπάθεια “αποδόμησης της Δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης” κατήγγειλαν σήμερα οι εργαζόμενοι στον ΕΦΚΑ Τρικάλων, σε κινητοποίηση που πραγματοποίησαν έξω από κτίριο του Οργανισμού (πρώην ΙΚΑ).

Η πρόεδρος των εργαζομένων στα Τρίκαλα, Ευαγγελία Καρβούνη, σε δηλώσεις της μίλησε για “απαξίωση των Υπηρεσιών του Οργανισμού αλλά και του προσωπικού του”, με βολές κατά της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Ενδεικτικά, ως βασικά ζητήματα που παρέθεσε, είναι η απουσία προσλήψεων επί 12 χρόνια, η έλλειψη ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος αλλά και το γεγονός ότι από την ίδρυση του ΕΦΚΑ, προ 5ετίας, έως σήμερα, δεν υπάρχει ακόμη Ενιαίος Κανονισμός Παροχών και Ασφάλισης.

Επιπλέον, στα βασικά προβλήματα του ΕΦΚΑ συμπεριλαμβάνεται -όπως υποστηρίζει η κ. Καρβούνη- και αυτό της “ανεπάρκειας υποδομών για την ομαλή λειτουργία των Υπηρεσιών”, ενώ σχετικά με την ταχύτατη έκδοση συντάξεων όπως διατείνεται το Υπουργείο και η κυβέρνηση, οι Τρικαλινοί εργαζόμενοι στον ΕΦΚΑ μίλησαν ευθέως για “ψεύδη, με στόχο την ιδιωτικοποίηση τμημάτων του Οργανισμού”.

ertnews.gr