Το πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, τον Πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ και μέλος της ΔΕ του Ε.Ε.Α., κ. Γιώργο Καββαθά, και τον Αντιπρόεδρο του Ε.Ε.Α., κ. Νίκο Γρέντζελο, υποδέχτηκαν στο Επιμελητήριο Τρικάλων ο Πρόεδρος κ. Βασίλης Γιαγιάκος και μέλη της διοίκησης του Επιμελητηρίου με τον Πρόεδρο κ. Βαγγέλη Αγγελάκη και μέλη της διοίκησης της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Τρικάλων, στο πλαίσιο της περιοδείας τους στη Θεσσαλία προκειμένου να διαπιστώσουν από κοντά το μέγεθος της καταστροφής σε επιχειρήσεις που έχουν πληγεί ολοσχερώς, να συνομιλήσουν και να συμπαρασταθούν στον αγώνα επιβίωσης των συνανθρώπων μας που δοκιμάζονται σκληρά από τις συνέπειες της θεομηνίας.

Σε κλίμα συναδελφικότητας και αλληλεγγύης, πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Τρικάλων κ. Γιαγιάκο να περιγράφει τη δραματική κατάσταση που βίωσαν οι επιχειρηματίες και να αναφέρεται στις επιπτώσεις της θεομηνίας που θα συνεχίζουν να ταλανίζουν τον επιχειρηματικό κόσμο για μεγάλο χρονικό διάστημα επηρεάζοντας τον οικονομικό και κοινωνικό ιστό της Θεσσαλίας, στον αγώνα που έχουμε μπροστά μας προκειμένου οι επιχειρήσεις να μπορέσουν να ορθοποδήσουν και στη συνεργασία όλων των φορέων που απαιτείται για τη στήριξη των επιχειρήσεων και της αγοράς.

Επίσης, αναφέρθηκε στη στενή συνεργασία που έχει το Επιμελητήριο Τρικάλων με τον συντοπίτη Υπουργό Ανάπτυξης κ. Κώστα Σκρέκα, στο πλαίσιο της οποίας επισκεφτήκαμε από κοινού πληγείσες επιχειρήσεις, ενώ παράλληλα λειτουργεί και γραφείο υποστήριξης των πληγέντων στο Επιμελητήριο Τρικάλων.

Ο κ. Γιαγιάκος αναφέρθηκε επίσης στην επιτακτική ανάγκη για στήριξη της Κυβέρνησης και στο υπόμνημα που απέστειλαν στους αρμόδιους υπουργούς, τα τέσσερα επιμελητήρια της Θεσσαλίας με τη σύμφωνη γνώμη των Ομοσπονδιών και των Εμπορικών Συλλόγων Θεσσαλίας, με τα μέτρα που αιτούνται για άμεσες αποζημιώσεις, αποκατάσταση των ζημιών και στήριξη σε φορολογικά, εργασιακά και χρηματοπιστωτικά ζητήματα των επιχειρήσεων της Θεσσαλίας.   

Ο κ. Αγγελάκης εστίασε στα έντονα προβλήματα των επιχειρήσεων σύμφωνα πάντα με τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες που έχει ο κάθε κλάδος. Τόνισε ότι απαιτείται άμεση στήριξη, δηλώνοντας ότι όλοι μαζί πρέπει να δώσουμε τη μάχη, προκειμένου τα αιτήματα μας να γίνουν δεκτά από την πολιτική ηγεσία.

Οι κ.κ. Χατζηθεοδοσίου και Καββαθάς, αφού επισκέφτηκαν πληγείσες επιχειρήσεις και άκουσαν τους φόβους κα τις αγωνίες των πληγέντων, συγκλονισμένοι από το μέγεθος της καταστροφής, διαπίστωσαν ότι χρειάζονται άμεσες παρεμβάσεις για την ταχύτερη δυνατή επαναλειτουργία των επιχειρήσεων με στόχο τη διασφάλιση και των θέσεων εργασίας.

Από πλευράς τους, με αίσθημα κοινωνικής αλληλεγγύης, ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα του προέδρου Βασίλη Γιαγιάκου για βοήθεια με προμήθεια νερού, ειδών καθαριότητας και ατομικής υγιεινής στους πληγέντες, διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα, ότι είναι δίπλα μας στηρίζοντας κάθε αίτημα των θεσσαλικών Επιμελητηρίων, ώστε να επιστρέψει η κανονικότητα στη Θεσσαλία το ταχύτερο δυνατό.