Τέσσερις βουλευτές των Τρικάλων καταλαμβάνουν από μία έδρα στη Βουλή κι ενώ η καταμέτρηση των ψήφων της σημερινής εκλογικής διαδικασίας βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη. 

Από τις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023 ο νομός Τρικάλων θα εκπροσωπείται στο ελληνικό κοινοβούλιο από τον Κώστα Σκρέκα της Νέας Δημοκρατίας, την Μαρίνα Κοντοτόλη του ΣΥΡΙΖΑ, τον Γιώργου Οικονόμου τον ΠΑΣΟΚ και τον Αχιλλέα Κανταρτζή από το ΚΚΕ. 

Η απλή αναλογική που αλλάζει το κοινοβουλευτικό τοπίο σε σύγκριση με τα αποτελέσματα των εκλογών του 2019, στα Τρίκαλα αφαιρεί δύο έδρες από την Νέα Δημοκρατία, δίνοντας από μία έδρα στο ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί την  μία έδρα που είχε. 

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα που ανακοινώνονται επίσημα από το Υπουργείο Εσωτερικών, η εικόνα που διαμορφώνεται στα Τρίκαλα είναι οι εξής: 

Στο νομό Τρικάλων η ενσωμάτωση των εκλογικών τμημάτων έχει φτάσει στο 85,34%, με τις καταμετρημένες ψήφους σε 291 από τα 341 εκλογικά τμήματα. 

Η Νέα Δημοκρατία είναι πρώτη με 45,21%, ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 20,06%, στην τρίτη θέση είναι το ΠΑΣΟΚ με 12,23% και στην τέταρτη το ΚΚΕ με ποσοστό 7,75%.

trikalaenimerosi.gr