Σοβαρή είναι η διάσταση των απόψεων ανάμεσα στον Γραμματέα της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ Τρικάλων Γιάννη Τριγώνη και του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Μαζί για τα Τρίκαλα, Κωνσταντίνου Κρεμμύδα, σχετικώς με το αυτοδιοικητικό σχήμα που θα κατέλθει στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. 

Μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στη Λέσχη 97,6 ο Γιάννης Τριγώνης δήλωσε πως μια συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν προτίθεται να ξαναστηριχθεί από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ. 

«Με τον Κώστα Κρεμμύδα είμαστε σε συνεχή επικοινωνία, βρεθήκαμε χθες και κάναμε μια συζήτηση εμείς ως νομαρχιακή με τον ίδιο και στελέχη της δημοτικής του παράταξης. Ήταν μια φιλική κουβέντα ώστε να δούμε πως μπορούν να εξελιχθούν τα πράγματα στο αυτοδιοικητικό επίπεδο.

Είναι παγιωμένη η άποψη του Κώστα ότι θέλει να ηγηθεί μόνο ενός συνδυασμού με την ευρύτερη κεντροαριστερά, την έχει εκφράσει εδώ και πολύ καιρό. Εμείς στο ΠΑΣΟΚ, πιστεύουμε σε μια ακηδεμόνευτη αυτοδιοίκηση, γενικά. Και για να μιλήσω ειδικότερα, προοδευτική διακυβέρνηση, ή σύμπλευση σε επίπεδο αυτοδιοίκησης, με τον υπάρχων ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει και δεν υπάρχει κανένας λόγος να υπάρξει.

Η κουβέντα της αυτοδιοίκησης μόλις ξεκίνησε, είμαστε στην αρχή μιας πορείας και στο άμεσο χρονικό διάστημα θα ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα

Σε αντίθετη τροχιά ο Κωνσταντίνος Κρεμμύδας, ο οποίος σε δηλώσεις του στη Λέσχη 97,6 υποστήριξε για άλλη μια φορά την επιθυμία του για κοινή κάθοδο με τον ΣΥΡΙΖΑ και την ξεκάθαρη πρόθεσή του να ηγηθεί ενός ψηφοδελτίου που θα απαρτίζεται από στελέχη των δύο πολιτικών χώρων. 

«Το σκεπτικό μου για κοινή κάθοδο με τον ΣΥΡΙΖΑ το έχω εκφράσει, και το εξέφρασα και πάλι στην χθεσινή συνάντηση. Τις επόμενες ημέρες θα επιδιώξω να βρεθώ και με τους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ, και μέχρι τέλος του μήνα θα έχω πάρει τις αποφάσεις μου και θα τις ανακοινώσω.

Η πρόταση μου είναι συγκεκριμένη, αν υπάρξει διαφωνία με τις τοπικές παρατάξεις προφανώς δεν θα είμαι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές.

Είμαστε σε μια φάση συζητήσεων, οπότε όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες θα ανακοινώσω ο ίδιος την τελική απόφαση».

trikalaenimerosi.gr